Aat Veldhoen - Rotaprint: Paring - Verkocht

Aat Veldhoen - Rotaprint: Paring kopen? Bied vanaf 55!
Aat Veldhoen - Rotaprint: Paring kopen? Bied vanaf 55!Aat Veldhoen - Rotaprint: Paring kopen? Bied vanaf 55!Aat Veldhoen - Rotaprint: Paring kopen? Bied vanaf 55!Aat Veldhoen - Rotaprint: Paring kopen? Bied vanaf 55!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Aat Veldhoen (1934-2018)
TypePrenten & Uitgaves
Jaartal1964
TechniekVaria
StijlModern
OnderwerpErotiek
Afmetingen24 cm x 24 cm (h x b)
GesigneerdSignatuur meegedrukt
Rotaprint(Machine voor vlakdruk op offsetwijze), van Aat Veldhoen. Paring. Afmetingen incl passe-partout: H37.5 x b50cm. Afmetingen voorstelling: H24 x b24cm. Het werk is links onderaan in de druk  gesigneerd. Rechts onderaan staat een collectors stempel van "Piet".
 Literatuur: Aat Veldhoen prenten 1956 - 1967, blz 245, nummer: 64-68. 

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Arie Johannes (Aat) Veldhoen (Amsterdam, 1 november 1934 – aldaar, 9 december 2018) was een Nederlands kunstschilder en graficus.
Loopbaan
Veldhoen groeide op in Amsterdam en leerde het vak van kunstenaar van zijn vader Arie Veldhoen (1907 – 1955). Deze was eerst reclameschilder maar volgde later een opleiding tot kunstschilder aan de Rijksakademie in Amsterdam. Veldhoen begon zijn carrière als tekenaar, maar al snel kreeg hij naam als vrij kunstenaar. Hij maakte graag gedetailleerde tekeningen en schilderijen van duinlandschappen, zelfportretten, naakte vrouwen en vrijende stellen. Als stagiair in het Binnengasthuis tekende hij patiënten en operaties.
Van de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst, die hij rond 1956 drie keer op rij ontving, kocht hij zijn eerste etspers. Hij begon later rechtstreeks op offsetplaten te tekenen, om de "rotaprints" daarna in een grote oplage te laten drukken. Hiermee wilde hij zijn ideaal vervullen om kunst voor iedereen bereikbaar te maken, 'volksgrafiek' moest het zijn. Op een bakfiets vol prenten reed Veldhoen tussen circa 1964 en 1967 door Amsterdam waar hij grafisch werk voor drie gulden per stuk verkocht. De bakfiets werd ten doop gehouden door Simon Carmiggelt. Door hoge oplages bedierf Veldhoen in zekere zin zijn eigen markt. Zijn etsen, litho's en schilderijen waren in de jaren die erop volgden moeilijk te verkopen.
Ter gelegenheid van Veldhoens zeventigste verjaardag in 2004 exposeerde Museum Het Rembrandthuis een verzameling van zijn werk als vrij kunstenaar en tekenaar, die in 2006 ook geëxposeerd werd in Animaux Galerie (tegenwoordig Galerie Christian Ouwens) te Rotterdam. Voor deze gelegenheid werd een zeefdruk gemaakt van het werk Verliefd, een zelfportret van Veldhoen met zijn oude liefde Cristi Kluivers dat hij cadeau deed aan zijn partner Hedy d'Ancona.
Aat Veldhoen heeft acht kinderen uit drie huwelijken. Vanaf 1997 tot zijn overlijden was hij samen met politica Hedy d'Ancona.
Zijn zoons David Veldhoen en Tycho Veldhoen zijn beiden kunstenaar, zijn zoon Martijn Veldhoen is filmmaker, zijn zoon Jaap Veldhoen is cameraman en zijn dochter Venus Veldhoen is fotografe en kunsthistorica. Dochter Gala Veldhoen is Eerste Kamerlid voor GroenLinks, bestuurder en voormalig rechter en advocate; ze was tot zijn overlijden getrouwd met zanger Henny Vrienten.
Veldhoen overleed in 2018 op 84-jarige leeftijd in het AMC in Amsterdam.

ConditieGoed

De voorstelling is in goede staat. Langs de randen zitten wat  plakresten van een vorige inlijsting. Er zitten ook wat kreukjes op het blad.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 63,25 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:18-08-2022 om 16:01
Eindtijd:28-08-2022 om 20:15
Biedingen (1)
bartold
26 aug. / 15:43
€ 55
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.