Sander de Groot - Boomchirurg met kip (aka Torino)

Sander de Groot - Boomchirurg met kip (aka Torino) kopen? Bied vanaf 200!
Sander de Groot - Boomchirurg met kip (aka Torino) kopen? Bied vanaf 200!Sander de Groot - Boomchirurg met kip (aka Torino) kopen? Bied vanaf 200!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Sander de Groot (1965)
TypeSchilderij
Jaartal2020
TechniekGemengde Techniek
DragerHardboard
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen28 cm x 28 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Collage  met gemengde techniek.  Komt handgesigneerd. 


De beeldend kunstenaar Torino, oftewel Sander de Groot (Hengelo, 1965) liet zich van jongs af aan inspireren door topografie. Dit vormde de basis voor zijn fictieve ontwerpen van stadsplattegronden en landkaarten. Dit werkte hij later uit in zijn vrije tekeningen. Om zich verder te kunnen ontplooien begon Torino in 1986 zijn studie aan de AKI te Enschede. Daar kwam hij via de vakgroepen grafische vormgeving en schilderen, uiteindelijk terecht bij monumentale vormgeving, waar hij in 1991 afstudeerde. De jaren daarna stond hij ook als zanger/reggae-rapper met zijn eigen band Arti Parti Power en met gastoptredens bij de Trancelators, meer dan vijftig keer op het podium. Gelijktijdig ontwikkelde hij zijn collages, wat resulteerde in een pagina-grote jaarcollage in de Twentsche Courant. Verder tekende hij ook een eigen stripfiguur: Rudi de Rups.

Na een periode van zes jaar keerde Torino in 2004 terug in de kunst. De inspiratie voor zijn collages haalt hij uit geschiedenis, topografie, politiek, architectuur, fotografie, mode, events, fantasie-landschappen, muziek en film. De kunstenaar is van mening dat men de ogen niet moet sluiten voor de realiteit en de ellende in de wereld. Dit probeert hij te verbeelden met een positieve inslag. hij deinst er niet voor terug mee te denken en te discussiëren over oplossingen. Regelmatig neemt hij in zijn werk politici op de korrel.
Torino's activiteiten omvatten: collages en archivaria. Sinds 1989 houdt hij zijn eigen krantenknipsel-archief bij. Verder houdt hij er ook vele andere archieven op na, zoals: A4-tjes en cd's. Torino is ook actief als DJ. Met anderen en alleen, draait hij bijna alle stijlen.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Sander de Groot (1965)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (3)

Geplaatst door  NL
FA. (2)

Lid sinds 2012
41 verkochte items
Alle items van deze verkoper (4)
28 cm
28 cm
Veiling is afgelopen
Veilinggegevens
Starttijd6-3-2023 om 19:30
Eindtijd15-3-2023 om 21:13
Openingsbod € 200
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieLosser,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.