Simon Vinkenoog - Zeefdruk: liefde vervoert alles

Simon Vinkenoog - Zeefdruk: liefde vervoert alles kopen? Bied vanaf 50!
Simon Vinkenoog - Zeefdruk: liefde vervoert alles kopen? Bied vanaf 50!Simon Vinkenoog - Zeefdruk: liefde vervoert alles kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Simon Vinkenoog (1928-2009)
TypePrenten & Uitgaves
Periode1945 t/m 1999
TechniekZeefdruk
StijlModern
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen50 cm x 65 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Zeefdruk van Simon Vinkenoog. Titel: liefde vervoert alles. Afmetingen blad: H50 x b65cm. Afmetingen voorstelling: H43 x b56cm. Het werk is niet gesigneerd, door de kunstenaar. Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.
Arno Arts (Boxmeer, 13 juni 1947 – Arnhem, 3 april 2018) was een Nederlands beeldend kunstenaar.
Arts kreeg zijn opleiding aan de Akademie voor Beeldende Kunsten te Arnhem. Hij begon zijn artistieke loopbaan met het beschilderen van porseleinen borden. In de begintijd maakte hij vooral tekeningen met kleurpotlood. Naast tekeningen, schilderijen en grafiek maakt hij beelden, multiples en conceptuele werken waarbij hij gebruikmaakt van gemengde techniek. Ook werkte hij met glas en keramiek, fotografeert hij en deed hij performances.
Zijn werk doet denken aan popart. Hij gaf aan motieven uit de reclame en clichés uit de populaire media een spitsvondige draai die bij de toeschouwer een aha-erlebnis kan oproepen. Tot de terugkerende thema's binnen zijn werk behoren kunst, kunstenaarschap en zelfportret. Hij speelde graag met woorden. Een van zijn lijfspreuken was bijvoorbeeld: A work of Arts is a Joy Forever.
Arts was met zijn atelier gevestigd in een oude kruidenierswinkel in de wijk Klarendal in Arnhem; de etalages werden door hemzelf of door gastexposanten ingericht met wisselende installaties. Arts was in zijn woonplaats in de loop der jaren met zijn acties herhaaldelijk in de publiciteit gekomen. Hij gaf leiding aan masterclasses en aan kunstprojecten met buurtbewoners.
Voor opdrachten en tentoonstellingen realiseerde hij sculpturen in de openbare ruimte. Naar aanleiding van het idee tot samenvoeging van Arnhem en Nijmegen bedacht hij de naam 'Arnijm' en maakte daarvoor verschillende kunstwerken, waaronder de website arnijm.nl, waaraan vrijwilligers bijdragen konden opsturen als een eigentijdse variant van de mail art: e-mail art.
Arts overleed op 3 april 2018 op zeventigjarige leeftijd na een ziekbed van enkele maanden.

ConditieZeer Goed
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Openingsbod € 50
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa
Veilinggegevens
Starttijd29-5-2023 om 16:35
Eindtijd4-6-2023 om 20:30
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.