Simon Vinkenoog - Twee handgesigneerde litho's - 1993

Simon Vinkenoog - Twee handgesigneerde litho's - 1993 kopen? Bied vanaf 115!
Simon Vinkenoog - Twee handgesigneerde litho's - 1993 kopen? Bied vanaf 115!Simon Vinkenoog - Twee handgesigneerde litho's - 1993 kopen? Bied vanaf 115!Simon Vinkenoog - Twee handgesigneerde litho's - 1993 kopen? Bied vanaf 115!Simon Vinkenoog - Twee handgesigneerde litho's - 1993 kopen? Bied vanaf 115!Simon Vinkenoog - Twee handgesigneerde litho's - 1993 kopen? Bied vanaf 115!Simon Vinkenoog - Twee handgesigneerde litho's - 1993 kopen? Bied vanaf 115!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Simon Vinkenoog (1928-2009)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1993
Techniek Litho
Drager Geschept Papier
Stijl Modern
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 44 x 44 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 34/75
Twee originele litho's op handgeschept papier van Simon Vinkenoog. Onderdeel van de boekuitgave van teksten en tekeningen 'Louter Genieten'. Jaar: 1993. Oplage: 34/75. Afmetingen blad: H44 x b44cm. Afmetingen voorstelling: H33 x b40cm. De werken zijn rechtsonder, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van de aangeboden werken, wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild. 

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd met Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Simon Vinkenoog (Amsterdam, 18 juli 1928 – aldaar, 12 juli 2009) was een Nederlands schrijver, dichter en voordrachtskunstenaar.

Levensloop
Jonge jaren
Vinkenoog werd op 18 juli 1928 om 9:10 uur geboren als enig kind van Hendrik Albertus Vinkenoog en Anna van Meel. Na de scheiding van zijn ouders in 1937 groeide hij op bij zijn moeder in de Amsterdamse wijk De Pijp.
In 1944 behaalde hij zijn Mulo-diploma en trad hij in dienst van uitgeverij Querido. Hij verwekte een kind, trouwde en trok in bij zijn schoonmoeder. Binnen een half jaar liep de relatie stuk en verhuisde Vinkenoog terug naar het huis van zijn moeder. In 1948 ging hij met zijn aanstaande tweede vrouw, de acht jaar oudere Judith, naar Parijs waar hij ging werken voor UNESCO, als medewerker op de afdeling boeken en publicaties.
Vijftigers
Op 21-jarige leeftijd begon hij het Nederlandse literaire blad Blurb. De titel verklaarde hij als volgt: "Wij geloven niet meer in het vinden van scabreuze woorden in nog niet bestaande woordenboeken en wij hebben dus gekozen: blurb. Waarvan één betekenis gebrabbel is". Over zijn uitgangspunten schreef hij: "Onze mogelijkheden zijn nog ongelimiteerd, al moeten wij ons verdedigen tegen uiterst links en uiterst rechts en nochtans het gevaarlijke midden mijden".
In de periode 1950-'51 verschenen van dit blad acht nummers, gestencild en in kleine oplage. Tot nr. 4 gaf Vinkenoog het tijdschrift vanuit Parijs als eenmanspublicatie uit. Daarna werkten andere experimentele schrijvers mee, zoals Hans Andreus, Armando, Hugo Claus, Lucebert en Paul Rodenko. Ook werd werk van Jan Hanlo en W.F. Hermans in het blad gepubliceerd, evenals poëzie van de in 1950 jong gestorven Hans Lodeizen.
Op 1 juni 1951 verscheen het achtste en laatste nummer met de woorden: "Laten we het mooi houden, er vooral geen literatuur van maken". Samen met Braak luidde Blurb het tijdperk van de Vijftigers in. In 1951 publiceerde Vinkenoog de roemruchte bloemlezing Atonaal, die geldt als het eerste publieke manifest van de Vijftigers, die zich atonale dichters noemden.
In 1950 debuteerde hij als dichter met Wondkoorts in de poëziereeks De Windroos.Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 23,95
Naar Duitsland € 23,95
Europese Unie € 23,95
Wereldwijd € 55,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .