Theo Mackaay - Theo mackaay. Gouden Kalf. Brons - Verkocht

Dit item is verkocht Toon item
Beeld / Object

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Theo mackaay. Gouden Kalf. Brons kopen? Bied vanaf 1250!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Theo Mackaay (1950)
TypeBeeld / Object
Periode1945 t/m 1999

Bronzen sculptuur gouden kalf  de beroemde filmprijs

Het beroemde gouden kalf van Theo Mackaay, een zeer goed exemplaar van dit weinig op de markt voorkomende sculptuur. Het beeld is 33 cm hoog en in brons gegoten.
aangetekend verzenden of afhalen .

Het Gouden Kalf is de grote prijs van het Nederlands Film Festival,

Sinds 1981 wordt deze prijs jaarlijks tijdens het festival uitgereikt aan Nederlandse filmmakers, scenarioschrijvers, producenten, acteurs en actrices.

Het Gouden Kalf beeld is in 1980 ontworpen door de Utrechtse beeldend kunstenaar Theo Mackaay. Het beeld is 33 cm hoog en in brons gegoten. Het idee voor een gouden kalf is afkomstig van filmmaker Wim Verstappen: "Je had leeuwen in Venetië en je had beren in Berlijn.".

Theo Mackaay - Schilder, Beeldhouwer, Musicus. Geboren te Utrecht in 1950.
Mackaay volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en later de Rijksacademie te Amsterdam, waar hij de monumentale klassen volgde.
Het werk van Mackaay kenmerkt zich door klassieke oervormen, vaak van dieren, krijgers of vrouwen, die hij bewerkt tot deformeerde figuren, die dus de realistische vormen overstijgen. Overigens wil dit niet zeggen dat hij geen realistische conventionele beelden heeft gemaakt.

Zijn meest bekende beeld is misschien wel het Gouden Kalf. Deze filmprijs is ontworpen door hem en al decennia een van de bekendste beeldhouwwerken in Nederland, aangezien deze ieder jaar wordt uitgereikt.

Zijn klassieke opleiding blijft duidelijk zichtbaar in het werk van Theo Mackaay. Werk dat momenteel ook steeds monumentaler wordt. Hij heeft grote werken staan in diverse steden in Europa. Theo werkt vanuit zijn ateliers in achtereenvolgend Nederland, Italie, Belgie en Spanje.
trefwoord Theo mackaay


qqbe
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie Nederland
Verzending
Veilinggegevens
Starttijd27-9-2015 om 23:17
Eindtijd4-10-2015 om 23:17
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.