Theo Mackaay - Olieverf: voorstelling van een naakte dame - "Aphrodite"

Theo Mackaay - Olieverf: voorstelling van een naakte dame - "Aphrodite" kopen? Bied vanaf 795!
Theo Mackaay - Olieverf: voorstelling van een naakte dame - "Aphrodite" kopen? Bied vanaf 795!Theo Mackaay - Olieverf: voorstelling van een naakte dame - "Aphrodite" kopen? Bied vanaf 795!Theo Mackaay - Olieverf: voorstelling van een naakte dame - "Aphrodite" kopen? Bied vanaf 795!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Theo Mackaay (1950)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerBoard
StijlModern
OnderwerpNaakt
IngelijstIngelijst
Afmetingen77 cm x 57 cm (h x b)
Incl. lijst103.5 cm x 93 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Olieverf  van Theo Mackaay. Voorstelling van een naakte dame - "Aphrodite". Afmetingen incl lijst: H103.5 x b93cm. Afmetingen voorstelling: H77 x b57cm. Het werk is links  onderaan gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijsten het glas is kapot, zal dit wel vermeld worden.

Het werk kan  worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen, bij vooruit betaling,  is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden met een kunstkoerier(Swift).


Mackaay groeide op in Utrecht. In 1970 begon hij daar een opleiding tot steenhouwer en legde de basis om zich verder te ontwikkelen tot beeldhouwer. Hij studeerde van 1972 tot 1976 aan de Gerrit Rietveld Academie en van 1977 tot 1979 aan de Rijksakademie van beeldende kunsten te Amsterdam.

Beeldhouwer en kunstschilder

Sinds 1980 werkt hij als zelfstandig kunstenaar, zowel als beeldhouwer als als schilder. Mackaays stijl is te omschrijven als deformerend figuratief, met als inspiratiebronnen onder anderen Pablo Picasso, Marino Marini en Ossip Zadkine. In 1980 ontwierp hij het Gouden Kalf, de trofee die tijdens het Nederlands Filmfestival wordt uitgereikt. Ook de trofee die door de BV Popprijs wordt uitgereikt, is een ontwerp van Mackaay uit 1984. Andere prijzen die door hem zijn ontworpen, zijn de aanmoedigingsprijs voor bedrijven inzake het in dienst houden van chronisch zieken (1996) en een prijs voor de stichting Xena (2002).

In 2005 reisde hij af naar China, waar hij 2,5 jaar zou werken, wat resulteerde in verschillende grote bronsplastieken.

Mackaay exposeert in binnen- en buitenland en had diverse solotentoonstellingen in onder andere Morren Galleries te Amsterdam en Utrecht, het Carlton Hotel in Cannes (2015) en het Amstel Hotel te Amsterdam (2016).

Muzikant

Mackaay is naast beeldend kunstenaar ook muzikant. In de jaren 70 was hij gitarist en zanger in de begeleidingsgroep van Lenny Kuhr. Sinds eind jaren zeventig maakte hij als zanger, gitarist en componist onderdeel uit van de maatschappijkritische Nederlandstalige groep Braak,[1] waarmee hij vier lp's maakte: Demo'sSuite voor een HypochonderHeldenkermis en Ik weet wat je lust. Hij speelde als zanger en gitarist in studiosessies en was te horen in reclamespots. In 2016 kwam zijn album Met de hemel weet je het nooit uit.

ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Theo Mackaay (1950)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (10)

Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (175)

Lid sinds 2011
5646 verkochte items
Alle items van deze verkoper (298)
93 cm
103.5 cm
57 cm
77 cm
Veiling is afgelopen
Veilinggegevens
Starttijd17-3-2023 om 12:56
Eindtijd27-3-2023 om 19:49
Openingsbod € 795
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.