Theo van der Biezen - Verkocht

Theo van der Biezen  kopen? Bied vanaf 39!
Theo van der Biezen  kopen? Bied vanaf 39!Theo van der Biezen  kopen? Bied vanaf 39!Theo van der Biezen  kopen? Bied vanaf 39!Theo van der Biezen  kopen? Bied vanaf 39!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Theo van der Biezen
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944

Theo van der Biezen werd op 19 september 1915 in Nuland geboren. Hij was de oudste in een boerengezin met 6 kinderen. Al op de lagere school bleek dat hij veel aanleg had voor tekenen.  

Het oeuvre van Theo van der Biezen is veelzijdig. Het bevat portretten, stillevens, landschappen, dorpsgezichten en enkele stadsgezichten. Zijn werk is sterk geworteld in het Brabantse platteland en heeft romantische kenmerken. Ontegenzeggelijk blijkt hieruit de sterke band van de schilder met zijn omgeving en de geschiedenis ervan. De nadruk ligt vooral bij landschappen en boerderijen.

Aan de ouders van de jonge Theo werd dan ook met nadruk geadviseerd om hem te laten doorgaan met tekenen. Daarvan kon in die dagen geen sprake zijn. Er moest verdiend worden en zodoende kwam Theo als bakkersknecht in dienst. Theo bleef er 3 jaar.

In ‘s-Hertogenbosch en kreeg van der Biezen daarna nog 10 jaar privéles. Zijn liefde voor tekenen en schilderen joegen hem ’s morgens voor dag en dauw zijn bed uit en menigmaal zat hij om 4 uur al te tekenen of te schilderen in de natuur.

In militaire dienst werd alle vrije tijd besteed aan schilderen. In de crisisjaren werden verf, penselen en doek zo duur dat hij, alle ontberingen ten spijt (niet meer roken en drinken) niet kon blijven schilderen. Sommige goede mensen begrepen dat en kochten wel eens een schilderij van hem. Een stille wens bleef hij koesteren om eens echt te kunnen gaan schilderen. Op 60-jarige leeftijd was hij in de gelegenheid om zich geheel te gaan wijden aan zijn geliefde schilderkunst. Hij heeft heel veel van het mooie Brabant vereeuwigd wat anders voor het nageslacht verloren zou zijn gegaan. Op 6 juni 1986 overleed Theo van der Biezen plotseling aan een hartstilstand.

Het betreft een olieverf op board en in perfecte staat. De signering staat L.O.  Afmeting 58 cm x 68 cm

Van der Biezen is een erg geliefde schilder in Brabant omdat vooral zijn portretten de toenmalige noeste arbeider en de armoede natuurlijk neerzette.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Theo van der Biezen

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Cees49
FA. 

Lid sinds 2017
8 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDEURNE,  Nederland
Verzending
Veilinggegevens
Starttijd20-6-2017 om 16:10
Eindtijd4-7-2017 om 16:10
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.