• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français

Toon Wegner, Linosnede, - Verkocht

Toon Wegner, Linosnede, kopen? Bied vanaf 30!
Dit item is verkocht Toon item

Verkoopprijs: € 30,00

Vergelijkbaar item plaatsen
Toon Wegner, Linosnede, kopen? Bied vanaf 30!
Toon Wegner, Linosnede, kopen? Bied vanaf 30!Toon Wegner, Linosnede, kopen? Bied vanaf 30!Toon Wegner, Linosnede, kopen? Bied vanaf 30!
Toon Wegner, Linosnede, kopen? Bied vanaf 30!Toon Wegner, Linosnede, kopen? Bied vanaf 30!Toon Wegner, Linosnede, kopen? Bied vanaf 30!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  Cello1
FA. (41)

Lid sinds 2016
1164 verkochte items
Alle items van deze verkoper (90)
 • Toon Wegner (1926-2010)
TypeGrafiek na 1900
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

Linosnede uit 2009 op dik stevig papier, losbladig. Titel; Twee vissers". Nr. 22/80. Gesigneerd, getiteld en genummerd in potlood. Blad 31,5 x 22,7. Beeld 28,8 x 20,8. In perfecte staat.

 

Antonius Johannes Willem (Toon) Wegner (Rijswijk, 12 november 1926 – Orvelte, 17 februari 2010) was een Nederlands graficus, schilder en tekenaar, die behoorde tot de Nieuwe Haagse school. Ook maakte hij monumentale kunst, textielontwerpen en geïllustreerde boeken.

Wegner volgde van 1942 tot 1947 een opleiding aan de Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. In 1942 en 1943 volgde hij tevens een aanvullende studie op de Kunstnijverheidsschool in Amsterdam. Hij is een leerling van Henk Meijer (hoofddocent), Rein Draijer, Willem Schrofer, Willem Jacob Rozendaal, Han van Dam en Paul Citroen. Sindsdien was hij werkzaam als kunstschilder, docent en adviseur en jurylid voor de Staat der Nederlanden, Hongarije en Nicaragua. Toon Wegner studeerde en reisde met Co Westerik. Van 1964 t/m 1987 gaf hij les aan de academie van Rotterdam en van 1964 tot 1966 ook aan die van Tilburg. Frans de Groot, Arthur Stam, Hans Andringa en Walter Kerkhofs zijn leerlingen van Wegner.

Hij illustreerde kinderboeken, schilderde, tekende, maakte etsen, linoleumsnedes en litho's en schilderde decors en was meesterdrukker. Wegner was lid van Pulchri Studio in Den Haag en van de Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars. Hij woonde aanvankelijk in Den Haag en vanaf 1969 in Orvelte in Drenthe, waar hij in een verbouwde oude Saksische boerderij zijn grafisch centrum stichtte (stichting Prograph). Op de deel had hij zijn atelier waar hij diverse oude/antieke drukpersen had verzameld.

Wegner heeft solotentoonstellingen gehad in onder andere Amsterdam, Belgrado, Brussel, Cincinnati, Den Haag, Duitsland, Finland, Holland Michigan, Kuala Lumpur, Maribor, Novi Sad, Slovenië, Toronto, Washington en Zagreb. Collectieve tentoonstellingen in België, Frankrijk en Zwitserland. Hij nam meerdere malen deel aan de grafiekbiënnale van Ljublijana. Wegner is de grondlegger van de in 2008 gestarte historische grafische werkplaats te Orvelte.

Toon Wegner ontving de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst in 1956 en twee keer de Jacob Marisprijs; in 1952 voor schilderkunst en in 1961 voor materiaal, kreeg een beurs voor Finland en een voor Hongarije, de Culturele prijs van Drenthe en een eervolle vermelding bij de Aesculaapprijs.

Wegners werk maakt deel uit van de collectie van:

Gemeentemuseum Den Haag de Koninklijke Bibliotheek van België te Brussel Museum Boijmans Van Beuningen te Rotterdam het Prentenkabinet Rijksmuseum te Amsterdam Stedelijk Museum Amsterdam het Wegnerhuis Wegnercollectie en Sleenerbroncollectie Zijn werk hangt in diverse openbare gebouwen (o.a. voormalig Kamp Westerbork en het gemeentehuis van de gemeente Midden Drenthe).

(bron: Wikipedia)

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 30,00
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:21-09-2016 om 11:29
Eindtijd:05-10-2016 om 11:29
Biedingen (1)
GalerieAlkmaar
04 okt. / 21:11
€ 30
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.