Koen Vermeule - uitzicht op zee - Verkocht

Koen Vermeule - uitzicht op zee kopen? Bied vanaf 75!
Koen Vermeule - uitzicht op zee kopen? Bied vanaf 75!Koen Vermeule - uitzicht op zee kopen? Bied vanaf 75!Koen Vermeule - uitzicht op zee kopen? Bied vanaf 75!Koen Vermeule - uitzicht op zee kopen? Bied vanaf 75!Koen Vermeule - uitzicht op zee kopen? Bied vanaf 75!Koen Vermeule - uitzicht op zee kopen? Bied vanaf 75!Koen Vermeule - uitzicht op zee kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Koen Vermeule (1965)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2004
TechniekZeefdruk
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen32.5 cm x 63 cm (h x b)
Lijst43 cm x 74.3 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage8/25
Koen Vermeule schildert graag landschappen – weidse landschappen met zware luchten, diepe horizonnen en brede voren in dikke klei. Hij schildert ook graag mensen, eenzame mensen vaak die verloren in de wereld lijken rond te dolen. Toch komt de combinatie van landschap en mens zoals te zien op Vermeule’s Skywriter niet vaak voor in zijn oeuvre.

We zien een jonge schilder, of eigenlijk een graffiti- spuiter (petje op, vuile, donkere broek) die aan de vloedlijn staat. De zee is kalm, de lucht is wit en de jongen gebruikt die maagdelijke witheid om met zijn spuitbus een tag in de lucht te schrijven – wat nog lijkt te lukken ook. In de leegte tekenen zich drie zwarte boogjes af. Ze hangen als vleugelslagen in de lucht.

De combinatie van landschap, figuur en geste maken Skywriter tot een doek met een grote symbolische lading. Op het eerste gezicht doet het wat denken aan de uitdrukking ‘pissen in de wind’ die een moment weergeeft waarop de mens zijn eigen kracht tegenover die van de natuur schromelijk overschat – de jongen gebruikt niet voor niets een spuitbus, en geen kwast. Toch lijkt Vermeule niet louter onmacht te willen tonen: de verf wordt niet door de wind in zijn gezicht geblazen, maar blijft juist hangen. Dat is een magisch moment en die magie wordt nog eens versterkt door de titel, die ook verwijst naar oude vliegtuigen die vroeger op mooie, zonnige dagen aan een heldere hemel op grote hoogten sierstrepen of reclameletters in de lucht schreven. Dit alles doet vermoeden dat Vermeule met zijn Skywriter vooral iets wil zeggen over ambitie. Dat je als kunstenaar moet maken watje wilt, bijvoorbeeld. Dat je je nooit bij het onvermijdelijke neer moet leggen. Dat tegenslagen je ook sterker kunnen maken. Dan krijg je namelijk vleugels.

ConditieNieuwstaat
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Koen Vermeule (1965)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (0)
Geplaatst door  KunstkamerZandvoort
FA. (16 )

Lid sinds 2012
650 verkochte items
Alle items van deze verkoper (18)
Pinterest
74.3 cm
43 cm
63 cm
32.5 cm
Dit item is verkocht voor 85,00
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:08-07-2018 om 14:46
Eindtijd:15-07-2018 om 20:48
Biedingen (3)
lokunst
15 jul. / 20:42
€ 85
a3bak
15 jul. / 14:27
€ 80
sulabass
12 jul. / 19:18
€ 75
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.