Verfijnd Aquarel op papier "Florale compositie" Yvonne Reuijl 1948 "de Ploegh" - Verkocht

Verfijnd Aquarel op papier "Florale compositie" Yvonne Reuijl 1948 "de Ploegh"  kopen? Bied vanaf 1!
Verfijnd Aquarel op papier "Florale compositie" Yvonne Reuijl 1948 "de Ploegh"  kopen? Bied vanaf 1!Verfijnd Aquarel op papier "Florale compositie" Yvonne Reuijl 1948 "de Ploegh"  kopen? Bied vanaf 1!Verfijnd Aquarel op papier "Florale compositie" Yvonne Reuijl 1948 "de Ploegh"  kopen? Bied vanaf 1!Verfijnd Aquarel op papier "Florale compositie" Yvonne Reuijl 1948 "de Ploegh"  kopen? Bied vanaf 1!Verfijnd Aquarel op papier "Florale compositie" Yvonne Reuijl 1948 "de Ploegh"  kopen? Bied vanaf 1!Verfijnd Aquarel op papier "Florale compositie" Yvonne Reuijl 1948 "de Ploegh"  kopen? Bied vanaf 1!Verfijnd Aquarel op papier "Florale compositie" Yvonne Reuijl 1948 "de Ploegh"  kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Yvonne Reuijl (1946)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
GesigneerdHandgesigneerd

Kunstenaar : Yvonne Reuijl  (1948-) 
Titel/Voorstelling : "bloemen onder blauwe hemel" 
Datering : 1981
Medium / Techniek : aquarel op papier
Maten : 35 x 25 cm (papiermaat) en 45 x 35 cm (in passe partout)
Gesigneerd : linksonder
Conditie :  goed 

 

Yvonne Reuijl is in Sydney geboren en bracht haar jeugd door in Indonesië. Haar kunstopleiding genoot zij aan de Amsterdamse Rijksacademie voor Beeldende Kunsten (portretstudie) en de Rietveldacademie (diploma schilderkunst en vrije grafiek, 1985). Yvonne Reuijl is lid van kunstenaarsgenootschap de Ploegh Amersfoort.

De inspiratiebronnen zijn de natuur, het dier, mythen en muziek. 

Het werk wordt gekenmerkt door een lyrisch-abstracte stijl, waarin figuratieve beeldelementen zijn verweven. Zo komen dwarsverbindingen aan het licht met grote thema’ s, met mythologische verhalen, met muziek. Het doek dient als vindplaats van vorm en kleur.

Het verhaal op het doek is als proces is te volgen in verfbehandeling, contrastwerking en gelaagdheid. Vlakke delen verhouden zich tot ruimtelijke. Het materiaal gaat een steeds grotere rol spelen in het vinden van de genius loci, de geest van de plek. Het schilderij als vindplaats van vorm en kleur.

 

 

In de regio groot Amsterdam kunnen wij uit inboedels en collecties vaak een interessant aanbod van kunst selecteren. Wij hebben ons gespecialiseerd in Hollandse figuratieve schilders uit de laat 19e en vroege 20e eeuw.

De authenticiteit van de door ons aangeboden kunstwerken EN de bijbehorende informatie wordt volledig gegarandeerd. Onze kunsthandel is gevestigd aan het Westmallepad 12 1066pp te Amsterdam. Wij zijn  iedere vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur en/of op afspraak geopend. ingeschreven bij de KvK Amsterdam onder nr.34227310. Een nota van aankoop wordt op verzoek bijgeleverd.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Yvonne Reuijl (1946)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Artpointamsterdam
FA. (119)

Lid sinds 2013
3271 verkochte items
Alle items van deze verkoper (64)
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatieamsterdam,  Nederland
Verzending
Veilinggegevens
Starttijd21-10-2017 om 14:41
Eindtijd4-11-2017 om 21:41
Biedingen (14)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.