Marianne Letterie - VPK Niels Holgersson brons - Verkocht

Marianne Letterie - VPK Niels Holgersson brons kopen? Bied vanaf 100!
Marianne Letterie - VPK Niels Holgersson brons kopen? Bied vanaf 100!Marianne Letterie - VPK Niels Holgersson brons kopen? Bied vanaf 100!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Marianne Letterie (1945)
TypePenningen
Jaartal1985
TechniekPenning
Afmetingen9.0 cm x 9.0 cm (h x b)
GesigneerdSignatuur meegedrukt

In jaren had een Verenigingspenning niet zo'n prachtig vlak als de Ganzevlucht van Letterie. Een minimum aan verhoging, een zeer licht, korrelig oppervlak waar op de ene zijde een vliegende gans opdoemt, op de andere zijde twee met de vleugel van een derde. De lijnen vloeien ritmisch en krachtig; aan de onderrand van de vleugels zijn met parallelle incisies de veren en staart weergegeven. Het net niet gladde oppervlak geeft een suggestie van mist en wolken: herfsttij als de vogels gaan trekken naar warmer streken. Op de zijde van de ene vogel - en de titel - is een Jugendstilachtige lijn ingebracht met een elegante krul om het penningrond niet te star te maken en een visueel ant-woord te geven op de gebogen plaatsing van de letters. Het ontwerp bezit zo'n prachtige verstilling dat de literaire verwijzing naar Niels Holgersson, de jongen uit het boek van Selma Lagerlof, niet opvalt. Hij is tot kabouterformaat omgetoverd, vliegt mee op de rug van de ganzerik en beleeft zo zijn avonturen in heel Zweden. Zijn voetje steekt onder de vleugel van de bovenste gans uit.

ConditieZeer Goed
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Marianne Letterie (1945)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (1)
Geplaatst door  Pensioenman
FA. 

Lid sinds 2021
44 verkochte items
Alle items van deze verkoper (47)
Pinterest
9 cm
9 cm
Dit item is verkocht voor 115,00 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:17-11-2021 om 15:40
Eindtijd:28-11-2021 om 22:27
Biedingen (1)
Archibald
24 nov. / 17:32
€ 100
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.