Adri Blok - VPK Prinses Beatrix

Adri Blok - VPK Prinses Beatrix kopen? Bied vanaf 60!
Adri Blok - VPK Prinses Beatrix kopen? Bied vanaf 60!Adri Blok - VPK Prinses Beatrix kopen? Bied vanaf 60!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Adri Blok (1919-1990)
TypePenningen
Jaartal1952
TechniekBrons
Afmetingen6.0 cm x 6.0 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Mooie bronzen penning met daarop Prinses Beatrix. Hieronder een beschrijving van de penning uit de handzame sculptuur van loek Tilanus.

Adri Blok was leerlinge van de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam waar zij les kreeg van de beeldhouwer Gerard Hoppen (1885-1959). Zij ontwierp in brede partijen een olijk meisjeskopje in trois-quart, dat nagenoeg het penningvlak vult. De Geuzenpenning schrijft: 'De eerste portretpenning, welke van Prinses Beatrix werd gemaakt. Zowel zij, die het voorrecht hebben Haar van nabij te kennen, als zij, aan wie Haar gelaatstrekken slechts uit foto en film bekend zijn, zullen door de uitstekende gelijkenis getroffen worden. Het jeugdige en frisse van deze beeltenis is bovendien van een grote bekoring, zodat op zichzelf al een alleraantrekkelijkst meisjesportret wordt gegeven. De eenvoud en soberheid der keerzijde is geheel in de stijl van onze jonge Kroonprinses'.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:24-09-2022 om 14:06
Eindtijd:02-10-2022 om 20:50
Openingsbod € 60
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGroningen,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.