Jan Roelof van Nijendaal - Wijk bij Duurstede binnentuin met huizen en zicht op Grote Kerk

Jan Roelof van Nijendaal - Wijk bij Duurstede binnentuin met huizen en zicht op Grote Kerk kopen? Bied vanaf 179!
Jan Roelof van Nijendaal - Wijk bij Duurstede binnentuin met huizen en zicht op Grote Kerk kopen? Bied vanaf 179!Jan Roelof van Nijendaal - Wijk bij Duurstede binnentuin met huizen en zicht op Grote Kerk kopen? Bied vanaf 179!Jan Roelof van Nijendaal - Wijk bij Duurstede binnentuin met huizen en zicht op Grote Kerk kopen? Bied vanaf 179!Jan Roelof van Nijendaal - Wijk bij Duurstede binnentuin met huizen en zicht op Grote Kerk kopen? Bied vanaf 179!Jan Roelof van Nijendaal - Wijk bij Duurstede binnentuin met huizen en zicht op Grote Kerk kopen? Bied vanaf 179!Jan Roelof van Nijendaal - Wijk bij Duurstede binnentuin met huizen en zicht op Grote Kerk kopen? Bied vanaf 179!Jan Roelof van Nijendaal - Wijk bij Duurstede binnentuin met huizen en zicht op Grote Kerk kopen? Bied vanaf 179!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Jan Roelof van Nijendaal (1880-1975)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal1954
TechniekAquarel
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpStadsgezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen39 cm x 26 cm (h x b)
Lijst67.8 cm x 51.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Ondanks het rijke oeuvre van Jan Roelof van Nijendaal komt er maar zelden werk van hem op de markt. Dit is een unieke kans om een schilderij te bemachtigen van de kunstenaar die zijn hele leven woonde in Wijk bij Duurstede.


De aquarel is ingelijst en zit achter glas. Aan de bovenzijde (in de lucht) van het werk zit een verkleuring, net als in het passe-partout. De reflectie in het grijze dak is van de camera waarmee de foto's zijn genomen.

Bij aankoop van het schilderij ontvangt u het boekje 'Jan Roelof & Jacobus  Jan van Nijendaal - kunstenaars uit Wijk bij Duurstede' van Lisette Le Blanc, in 2000 uitgegeven door Museum Dorestad, Wijk bij Duurstede. Het rijk geïllustreerde boek behandelt het leven en werk van vader Jan Roelof en zoon Jaap. In dit boek staat een tekening genaamd 'Tuin in Wijk bij Duurstede', toegeschreven aan Jaap van Nijendaal, van exact dezelfde locatie als die van het schilderij, zie laatste foto.

Het schilderij is af te halen in Buren (Gelderland).
ConditieGoed

Vlekken op werk en passe-partout

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Jan Roelof van Nijendaal (1880-1975)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  Meesterlijck
FA. (1)

Lid sinds 2019
4 verkochte items
Alle items van deze verkoper (1)
Pinterest
51.5 cm
67.8 cm
26 cm
39 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:13-01-2023 om 13:53
Eindtijd:22-01-2023 om 22:30
Openingsbod € 179
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieBuren,  Nederland
VerzendingUitsluitend afhalen op locatie

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.