• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Willem Bos - Bedrijvigheid in Rotterdamse haven

Willem Bos - Bedrijvigheid in Rotterdamse haven kopen? Bied vanaf 450!
Willem Bos - Bedrijvigheid in Rotterdamse haven kopen? Bied vanaf 450!Willem Bos - Bedrijvigheid in Rotterdamse haven kopen? Bied vanaf 450!Willem Bos - Bedrijvigheid in Rotterdamse haven kopen? Bied vanaf 450!Willem Bos - Bedrijvigheid in Rotterdamse haven kopen? Bied vanaf 450!Willem Bos - Bedrijvigheid in Rotterdamse haven kopen? Bied vanaf 450!Willem Bos - Bedrijvigheid in Rotterdamse haven kopen? Bied vanaf 450!Willem Bos - Bedrijvigheid in Rotterdamse haven kopen? Bied vanaf 450!Willem Bos - Bedrijvigheid in Rotterdamse haven kopen? Bied vanaf 450!Willem Bos - Bedrijvigheid in Rotterdamse haven kopen? Bied vanaf 450!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Willem Bos (1906-1974)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
StijlImpressionistisch
OnderwerpHavengezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen60 cm x 100 cm (h x b)
Lijst75 cm x 115 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Olieverf op doek 60x100, rechtsonder gesigneerd Wim Bos, geschilderd ca. 1940, in prachtige galerielijst uit de jaren 60-70.

Willem Bos werd in 1906 in Rotterdam geboren. Hier overleed hij ook in 1974 na een vruchtbaar kunstenaarsbestaan. Hij woonde en werkte o.a. in Rotterdam, Brussel, Antwerpen en Parijs. In 1924 keerde hij weer terug in Rotterdam. Wim Bos vormde zich zelf. In Rotterdam werd hij niet alleen door de laad- en losactiviteiten in de havens en door het scheepvaartverkeer geïnspireerd. Ook het werk van bekende Rotterdamse schilders als Van Mastenbroek, Evert Moll en Marinus Drulman stimuleerde hem om de havenactiviteiten veelvuldig tot onderwerp te kiezen. Hij ontwikkelde hierbij een eigen impressionistische stijl, die dicht tegen die van Marinus de Jongere aanlag. Hij schilderde, tekende en aquarelleerde naast havengezichten ook plasgezichten. Zijn havengezichten ademen die typische sfeer van de vooroorlogse haven, met kolenstook, gillende stoomfluiten, rammelende ankerkettingen in het kluisgat, en piepende en krakende kranen en laadbomen. Nog steeds leeft de haven heftig in het Rotterdamse stadshart. Schepen kijken aan de kade is een Rotterdams tijdverdrijf en iedere Rotterdammer krijgt kippenvel wanneer op oudejaarsavond de scheepshoorns klinken. Deze emotie bracht Wim Bos over op zijn olieverfschilderijen. Des te opvallender was het dan ook dat Wim Bos zelden zijn doeken in de haven maakte, terwijl deze toch zo nabij was. Hij werkte doorgaans aan de hand van ansichtkaarten en van reproducties, waaronder foto’s van zijn eigen schilderijen. Na zijn dood werden deze modellen aangetroffen rond om Wim Bos zijn schildersezel, geconserveerd door regenbuien van olieverf en terpentijn, die de schilder tijdens het werk in de loop der jaren had geproduceerd.

Versturen alleen binnen Nederland, maar liever afhalen in Alblasserdam.
Schilderij kan ook opgehaald worden in Beerse (België)
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Willem Bos (1906-1974)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (2)
Geplaatst door  Hannes1948
FA. (6)

Lid sinds 2020
103 verkochte items
Alle items van deze verkoper (26)
Pinterest
115 cm
75 cm
100 cm
60 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:07-05-2022 om 22:16
Eindtijd:14-05-2022 om 20:36
Openingsbod € 450
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlblasserdam, Nederland
VerzendingAlleen binnen Nederland

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.