Willem Brauck - "St. Raphael" | kleuren zeefdruk - ingelijst - Verkocht

Willem Brauck - "St. Raphael" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 40!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Willem Brauck - "St. Raphael" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 40!
Willem Brauck - "St. Raphael" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 40!Willem Brauck - "St. Raphael" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 40!Willem Brauck - "St. Raphael" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 40!Willem Brauck - "St. Raphael" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 40!Willem Brauck - "St. Raphael" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 40!Willem Brauck - "St. Raphael" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 40!Willem Brauck - "St. Raphael" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 40!Willem Brauck - "St. Raphael" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 40!Willem Brauck - "St. Raphael" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 40!Willem Brauck - "St. Raphael" | kleuren zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 40!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Willem Brauck (1946-2014)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode2000 t/m Heden
TechniekZeefdruk
DragerGeschept Papier
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen40 x 50 cm (h x b)
Incl. lijst43.5 x 53 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage269/500
Het werk van Willem Brauck(mann) (1946-2014) is direct herkenbaar door compositie en kleurgebruik.
Brauck schildert voornamelijk landschappen. Een voorliefde voor het Franse land(schap) wordt zichtbaar. De warmte spat van het doek en ook hier is zijn grafische achtergrond duidelijk waarneembaar, gezien de vlakverdeling en compositie in de schilderijen. Maar niet alleen de landschappen vormen een inspiratiebron, ook de oude ‘reclame’-muurschilderingen vindt hij zeer boeiend. Hoe ouder ze worden hoe mooier, soms met 3 lagen over elkaar heen en deels gesleten vormen ze een prachtig schilderij. ​
De warme kleuren van deze zeefdruk lijken welhaast geschilderd, het draagt de titel 'St. Raphael' en maakt deel uit van een serie waarmee Brauck in Frankrijk (oude) werkplaatsen, garages en brandstof tankstations vastlegt. 
Afmeting afbeelding: 30 x 40 cm. 
Oplage: 269 van 500
Jaartal: onbekend, maar waarschijnlijk kort na de eeuwwisseling.
Met de hand gesigneerd, rechtsonder in potlood. Tevens oplagenummer, linksonder
Het blad verkeert in goede staat en is ingelijst in een blank houten wissellijst (met glas) met enige gebruikssporen, waaronder krasjes en deukjes in het hout.
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:
Willem Brauckmann (Vlaardingen, 1946 - 2014)
Brauck begon zijn loopbaan in 1963 met een studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. Een opleiding die hij, zoals een goed kunstenaar in de zestiger jaren betaamde, niet afmaakte. Na vele jaren actief te zijn in de reclame- en tentoonstellingswereld voelde Brauck er toch meer voor om zich volledig met de kunst bezig te gaan houden. Hij woonde inmiddels in Harderwijk, met gezin, en ging zich volledig toeleggen op het schilderen.In 1997 startte Brauck een zeefdrukkerij waar hij zowel voor zichzelf als voor andere kunstenaars zeefdrukken vervaardigde. Het werk van Brauck geniet niet alleen in de naaste omgeving, maar ook landelijk bekendheid. Menig huiskamer of kantoor wordt opgeluisterd door schilderij van deze kunstenaar. 
Met zijn schilderijen laat Brauck zien hoe hij naar het bestaan kijkt. Hij probeert de beschouwer bewust te maken van de dualiteit binnen de huidige maatschappij: het constructieve enerzijds en het destructieve anderzijds. Brauck schilderde voornamelijk landschappen. Een voorliefde voor het Franse land(schap) wordt zichtbaar als u zijn schilderijen bekijkt. De warmte spat van het doek en ook hier is de grafische achtergrond duidelijk waarneembaar, gezien de vlakverdeling en compositie in de schilderijen. Regelmatig bracht Brauck een bezoek aan Frankrijk, om de sfeer te proeven, het lijnenspel van het landschap vast te leggen en natuurlijk op te gaan in het 'savoir vivre'. Maar niet alleen de landschappen vormen een inspiratiebron, ook de oude reclame muurschilderingen die te zien zijn langs de N-wegen vond hij zeer boeiend. Hoe ouder ze worden, hoe mooier, soms met 3 lagen over elkaar heen en deels gesleten vormen ze een prachtig schilderij. De Fransen zelf zien er niets in, gewoon oude reclames, maar Brauck zag de schoonheid ervan en wilde dat vastleggen. Deze indrukken resulteren uiteindelijk in een reeks zeer verrassende schilderijen. Wel allemaal onmiskenbaar van de hand van Brauck, alleen al door het gebruik van kleur en de compositie.

Brauck exposeerde al vele malen bij galeries door geheel Nederland, België, Frankrijk, USA en Rusland. Vele werken zijn in particulier bezit, maar ook te vinden in bedrijfscollecties en andere kunstcollecties. Het Mayakovski Museum te Moskou heeft werk van Brauck in de collectie opgenomen.
bron & meer info: www.artzaanstad.nl  // www.kunst.nl
Conditie
ConditieGoed
Het blad verkeert in een mooie staat, paar kleine vlekjes in de witrand; stevig geschept papier. Eenvoudige blank houten wissellijst met glas (intact). Zie foto's
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 11,50
Naar België € 22,50
Naar Duitsland € 22,50
Europese Unie € 25,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Willem Brauck (1946-2014)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (3)

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
339 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
53 cm
43.5 cm
50 cm
40 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd7-9-2022 om 21:15
Eindtijd29-11-2022 om 12:11
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken