Willem Claassen: oliepastel 1988 - Verkocht

Willem Claassen: oliepastel 1988 kopen? Bied vanaf 65!
Willem Claassen: oliepastel 1988 kopen? Bied vanaf 65!Willem Claassen: oliepastel 1988 kopen? Bied vanaf 65!Willem Claassen: oliepastel 1988 kopen? Bied vanaf 65!Willem Claassen: oliepastel 1988 kopen? Bied vanaf 65!Willem Claassen: oliepastel 1988 kopen? Bied vanaf 65!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Willem Claassen (1940)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999

Origineel 2 werken op papier , aangekocht tijdens open atelier dagen  in het gezamenlijke atelier in de Tasmanstraat 15  te Amsterdam van zijn bekende echtgenote Mieke Dillo in 1988.

Deze werken zijn in nieuw passe-partout  samengebracht in alumiumlijst van 61 x 51 cm .

Beiden gesigneerd Willem Claassen 88.

in perfecte staat nooit uit de aangekocht map gehaald.


WILLEM CLAASSEN ontving tijdens zijn klassieke opleiding aan de Rijksacademie te Amsterdam de Uriotprijs. Nadien ging hij zijn eigen weg en schilderde voornamelijk religieuze en Bijbelse onderwerpen in een vrije fantasierijke opvatting met lijden, dood en verrijzenis van Jezus van Nazareth als voornaamste thema. Geleidelijk aan maakte hij ook abstracte schilderijen in olieverf, acryl of oliepastel. 

Grote tentoonstellingen zoals in de Mozes & Aaronkerk en het Sint-Lucasziekenhuis te Amsterdam, de Benedictusabdij te Achel en de Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam toonden voornamelijk het religieuze in zijn werk. 

Naast zijn atelier-werkzaamheden was hij intensief betrokken bij de sociale belangenbehartiging voor beeldende kunstenaars.  

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie Nederland
Verzending
Veilinggegevens
Starttijd16-3-2015 om 15:07
Eindtijd22-3-2015 om 15:07
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.