Willem de Zwart - Man met paardenkar bij een zandafgraving

Willem de Zwart - Man met paardenkar bij een zandafgraving kopen? Bied vanaf 400!
Willem de Zwart - Man met paardenkar bij een zandafgraving kopen? Bied vanaf 400!Willem de Zwart - Man met paardenkar bij een zandafgraving kopen? Bied vanaf 400!Willem de Zwart - Man met paardenkar bij een zandafgraving kopen? Bied vanaf 400!Willem de Zwart - Man met paardenkar bij een zandafgraving kopen? Bied vanaf 400!Willem de Zwart - Man met paardenkar bij een zandafgraving kopen? Bied vanaf 400!Willem de Zwart - Man met paardenkar bij een zandafgraving kopen? Bied vanaf 400!Willem de Zwart - Man met paardenkar bij een zandafgraving kopen? Bied vanaf 400!Willem de Zwart - Man met paardenkar bij een zandafgraving kopen? Bied vanaf 400!Willem de Zwart - Man met paardenkar bij een zandafgraving kopen? Bied vanaf 400!Willem de Zwart - Man met paardenkar bij een zandafgraving kopen? Bied vanaf 400!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Willem de Zwart (1862-1931)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
DragerPaneel
StijlKlassiek
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen11 cm x 20 cm (h x b)
Incl. lijst22 cm x 31 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
De Zwart studeerde van 1876 tot 1880 aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij woonde en werkte in Den Haag tot 1894. In 1883 verbleef hij tijdelijk in Parijs. Tot 1896 woonde hij in Soest, tot 1898 in Hilversum, tot 1900 in Laren, van 1900 tot 1905 in Amsterdam en tot 1917 in Veur. In 1917 keerde hij terug naar Den Haag, waar hij in 1931 overleed. Verder werkte hij ook veel in Scheveningen, Voorburg en Bloemendaal.

Het werk van Willem de Zwart vertoont een breed scala aan onderwerpen: landschappen, stadsgezichten, portretten en stillevens, weergegeven in een naturalistisch-impressionistische stijl. Hij viel op binnen de Haagse School door zijn uitbundig kleurgebruik. Zijn werk toont verwantschap met het op mens en stad gerichte Amsterdams impressionisme.
In de keuze van zijn onderwerpen behoorde Willem de Zwart tot de Haagse School, in zijn stijl en kleurgebruik tot de Amsterdamse impressionisten. Hij wordt dan ook wel de 'Haagse Breitner' genoemd. Zijn landschappen, figuurstukken en stillevens schilderde hij met een vlotte, gedurfde penseelstreek. De verf bracht hij dik aan, soms direct uit de tube, met felle kleurtoetsen in uitbundige roden, gelen en blauwen, waardoor zijn schilderijen een bijzondere levendigheid kregen.
De Zwart werkte drie jaar voor de Plateelbakkerij Rozenburg. Hij was ook lid van de Nederlandsche Etsclub, Arti et Amicitiae en Pulchri Studio. Hij ontving verschillende onderscheidingen op internationale en nationale tentoonstellingen.
Musea waarin zijn werk valt te bezichtigen, zijn o.a. het Kunstmuseum Den Haag en het Kröller-Müller Museum in Otterlo.


ConditieBeschadigd
Door roet van een brand is zowel de voor als achterzijde zwart geworden. 
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Openingsbod € 400
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
VerzendingWereldwijd
Veilinggegevens
Starttijd26-5-2023 om 11:07
Eindtijd4-6-2023 om 19:51
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.