Anton Martineau - Zeefdruk: Stilleven - 1998 - Verkocht

Anton Martineau - Zeefdruk: Stilleven - 1998 kopen? Bied vanaf 55!
Anton Martineau - Zeefdruk: Stilleven - 1998 kopen? Bied vanaf 55!Anton Martineau - Zeefdruk: Stilleven - 1998 kopen? Bied vanaf 55!Anton Martineau - Zeefdruk: Stilleven - 1998 kopen? Bied vanaf 55!Anton Martineau - Zeefdruk: Stilleven - 1998 kopen? Bied vanaf 55!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Anton Martineau (1926-2017)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1998
TechniekZeefdruk
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen45 cm x 56 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage96/100
Kleurrijke zeefdruk van Anton Martineau. Deze zeefdruk is speciaal uitgegeven voor het Cobra Museum in Amstelveen. Daar had hij in 1999 een tentoonstelling. De oplage is uitverkocht. Nummer: 96/100. De oplage is slechts 100 stuks. Afmetingen werk: H45 x b56 cm. 
Het werk is rechts onderaan, gesigneerd  door de kunstenaar. De authenticiteit van het, aangeboden, werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Antoon Peter Johan Martineau (Amsterdam, 19 november 1926 – aldaar, 11 maart 2017) was een Nederlands beeldend kunstenaar en dichter. Hij werkte als kunstschilder, tekenaar, graficus en beeldhouwer in de stijl van het figuratieve expressionisme. ). Martineau woonde en werkte in Parijs, Den Haag en Amsterdam. Zijn thema is de mens en zijn leefomgeving. Zijn werk is levendig en voortdurend in beweging. Hokjes denken is hem vreemd. Hij schildert ‘het leven tot ver buiten de lijst’.
Met een schilderij neemt Martineau een greep uit het leven. De beleving van het moment wordt zo rijk en royaal mogelijk op het doek gezet. Zijn werk vertoont verwantschap met het surrealisme en het absurdisme, vanuit een intuïtieve benadering. Zijn vervormingen ontstaan spontaan in het werkproces. Net als Lucebert, met wie hij grote verwantschap vertoonde, maakte hij naast schilderijen en tekeningen ook gedichten.
Martineau heeft veel naakten geschilderd (‘kwetsbaar naakt’). Er zit veel erotiek in zijn tekeningen en schilderijen – stille getuigen van zijn grote levenslust. Zijn gedrevenheid strekte zich uit tot alle onderwerpen die binnen zijn vizier kwamen: stillevens, portretten, huiselijke taferelen, interieurs.
Na zijn overlijden in 2017 wordt zijn werk beheerd door de stichting Anton Martineau, De stichting stelt zich ten doel de belangstelling voor zijn werk te vergroten door dit aan het publiek te (blijven) tonen. Hiermee wordt zijn werk ‘levend’ gehouden.


ConditieGoed

In goede staat

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 69,00 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:01-08-2022 om 23:27
Eindtijd:25-01-2023 om 22:34
Biedingen (1)
mathiasza
25 jan. / 21:35
€ 60
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.