Antonio Calderara - Zeefdruk: Tempo, Spazio, Luce - 1975

Antonio Calderara - Zeefdruk: Tempo, Spazio, Luce - 1975 kopen? Bied vanaf 80!
Antonio Calderara - Zeefdruk: Tempo, Spazio, Luce - 1975 kopen? Bied vanaf 80!Antonio Calderara - Zeefdruk: Tempo, Spazio, Luce - 1975 kopen? Bied vanaf 80!Antonio Calderara - Zeefdruk: Tempo, Spazio, Luce - 1975 kopen? Bied vanaf 80!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Antonio Calderara (1903-1978)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1975
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlModern
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen49.5 cm x 49.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage13/40

Subtiel werk van deze bekende Italiaanse kunstenaar. Zeefdruk uit de 18-delige serie "Tempo, Spazio, Luce" ("Tijd, Ruimte, Licht"). Oplagenummer: 13/40. Uitgave: Galerie Nouvelles Images, Den Haag. Jaar: 1975. Afmeting: H50 x b50 cm (blad); H31 x b31 cm (beeld). Het werk is rechts onderaan, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


De kleuren kunnen iets afwijken omdat deze werken kleur technisch gezien lastig te fotograferen zijn.


De werken moeten i.v.m. de dikte van het papier plat verzonden worden. Hierdoor zijn de verzendkosten wat hoger.


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag. De verzendkosten zijn iets hoger, omdat het werk plat verzonden moet worden i.v.m. de dikte van het papier. 

De kleuren van de afbeelding kunnen iets afwijken van het origineel door het subtiele kleurgebruik, dat eigen is aan het werk van Calderara. "Een verstilde vorm van visuele lyriek" schreef Rudi Fuchs over dit werk.

Calderara studeerde van 1923 tot 1924 engineering aan de Polytechnic in Milaan . Vanwege zijn passie voor schilderen stopte hij met zijn studie. Hij woonde toen in Milaan en in Vacciago aan het Ortameer , waar de meeste van zijn landschapsschilderijen werden gemaakt. Als schilder was hij autodidact . De belangrijkste artistieke prikkels die hij in deze tijd ontving, waren de foto's van Piero della Francesca , evenals de kunstenaars Kasimir Malewitsch , Piet Mondriaan en Josef Albers .

Calderara had zijn eerste tentoonstelling in 1934 in Galeria Bolaffi in Milaan. In 1948 en 1956 nam hij gedeeltelijk deel aan de Biënnale in Venetië . In 1959 creëerde hij zijn eerste non-figuratieve foto. Calderara gebruikte geen gebogen lijnen meer en beperkte zich tot platte vierkanten, rechte hoeken en strepen, wat door het gebruik van een paar kleuren expressiviteit won. In 1960 was er een gedenkwaardige ontmoeting met Almir Mavignier , die hem in staat stelde deel te nemen aan een tentoonstelling in Duitsland in Studio F in Ulm . Antonio Calderara werd in 1968 de 4e documenta in Kasseluitgenodigd. Calderara bracht zijn paneelschilderijen en aquarellen ook over op zeefdruk , of liet ze door drukkers op deze techniek overbrengen.

Calderara stierf op 75-jarige leeftijd in 1978 in Vacciago aan het Ortameer . Er is ook de zetel van de Fondazione Calderara per l'Arte Contemporanea - de Antonio Calderara Stichting voor hedendaagse kunst, die wisselende tentoonstellingen laat zien. 

ConditieZeer Goed

In zeer goede staat

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Antonio Calderara (1903-1978)

Italiaans Italiaans Alle items van deze kunstenaar (3)

Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (35)

Lid sinds 2014
1020 verkochte items
Alle items van deze verkoper (360)
Pinterest
49.5 cm
49.5 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:27-09-2022 om 09:13
Eindtijd:02-10-2022 om 19:57
Openingsbod € 80
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.