Zoltan Forrai - Zoltan Forrai, tekening (krijt, waterverf) : straatgezicht, handgesigneerd

Zoltan Forrai - Zoltan Forrai, tekening (krijt, waterverf) : straatgezicht, handgesigneerd kopen? Bied vanaf 145!
Zoltan Forrai - Zoltan Forrai, tekening (krijt, waterverf) : straatgezicht, handgesigneerd kopen? Bied vanaf 145!Zoltan Forrai - Zoltan Forrai, tekening (krijt, waterverf) : straatgezicht, handgesigneerd kopen? Bied vanaf 145!Zoltan Forrai - Zoltan Forrai, tekening (krijt, waterverf) : straatgezicht, handgesigneerd kopen? Bied vanaf 145!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Zoltan Forrai (1901-1996)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekPastel/Krijt
DragerPapier
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen23.3 x 30 cm (h x b)
Passe-partout33.9 x 38.8 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Kunstenaar: Zoltan Zorrai

 "De Hongaarse aanhangers van het nationaal-socialisme, de Pijlkruizers, traden aan het eind van de jaren dertig steeds brutaler op. Zoltán Forrai, die inmiddels in Hongarije een bekend tekenaar en journalist was, verliet zijn land en kwam, na een verbrijf in Joegoslavië, in maart 1939 in Nederland aan. Hij kende het land niet, maar hij wist dat het in de Eerste Wereldoorlog Hongaarse kinderen had opgenomen. Via Nederland wilde hij dan proberen naar Canada of de Verenigde Staten te komen. Maar hij bleef in Nederland, maakte hier de Duitse bezetting mee, leerde zijn vrouw kennen en kreeg ook de Nederlandse nationaliteit. Een Hongaarse Nederlander - of een Nederlandse Hongaar - die in een lang en arbeidzaam leven veel tekende, schreef en fotografeerde. Een man met een wonderlijke levensloop die het grootste deel van de twintigste eeuw van nabij meemaakte en er notitie van genomen heeft." (introduction to K. VAN WERINGH, Zoltán Forrai. Portret van een veelzijdig kunstenaar (Amst., exhib. cat. Prentenkabinet Rijksmus., 1988)).

Titel: straatgezicht

Techniek: tekening (krijt, waterverf)

Jaar: onbekend

Afmetingen werk: 23,3 x 30 cm

Afmetingen incl pass-partout: 33,9 x 38,8 cm 

Ingelijst: Nee

Gesigneerd: Handgesigneerd

Conditie: 

In goede staat. 

De authenticiteit van het aangebodeen werk wordt volledig gegarandeerd. Een ceritificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Wij streven er naar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de “Vraag de verkoper” link om contact met ons op te nemen. Kijkt u verder bij onze andere items door op de button “Alle items van deze verkoper” te klikken.

 

 

Conditie
ConditieZeer Goed
in goede conditie
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 12,95
Naar België € 23,95
Naar Duitsland € 23,95
Europese Unie € 23,95

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Zoltan Forrai (1901-1996) 

Hongaars HongaarsNederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  KiewitKunst
Lid sinds 2011
6243 verkochte items
Alle items van deze verkoper (563)
38.8 cm
33.9 cm
30 cm
23.3 cm
Veilinggegevens
Starttijd8-10-2022 om 17:41
Eindtijd16-10-2022 om 20:17
Openingsbod € 145
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland