Kunst kopen!

Alle informatie over meebieden en kunst kopen op kunstveiling.nl

 

Hoe kunt u kunst kopen op Kunstveiling.nl?


 1. Gratis Registreren​:
  Kies uw gebruikersnaam

 2. Bieden op uw favoriete items:
  U betaalt geen commissie.

 3. Afhandeling:
  Eenvoudig en direct

 4. Een vertrouwd adres:
  Garantie en betrouwbaarheid​ 1. Registeren

Hoe kunt u inloggen?

 

Registratie

Om te kunnen bieden op kunstveiling.nl dient u zich te registreren (gratis). Als u zich geregistreerd heeft, dan kunt u - na inloggen- een bod uitbrengen op het item dat u zou willen kopen. Houd bij het bieden wel rekening met de volgende zaken.

 

 

2. Bieden

Hoe werkt het en waar moet u op letten?

 

 

Autobod

Op Kunstveiling.nl biedt u volgens het principe van het autobod:u biedt een maximaal bedrag en de computer biedt voor u tot dit maximum indien dat nodig is. Klik hier voor meer informatie.

 

Een bod is bindend

Een bod is bindend. Dat betekent dus dat u een voorlopige koopovereenkomst aangaat. Wanneer uw bod het hoogste bod is bij het sluiten van de veiling dan dient u het item dus af te nemen.

Een kavel gaat altijd naar de hoogste bieder. Als Kunstveiling vermoedt dat een bod niet serieus is, kan kunstveiling een bod verwijderen. De tweede bieder wordt dan hoogste bieder.

 

U betaalt geen commissie

U betaalt geen opgeld. Het is ook voor de verkoper niet toegestaan om extra veilingkosten door te berekenen anders dan reële verzend- en transportkosten. Items die aangeboden worden door de Velingmeester, en die in opdracht worden geveild door Kunstveiling zelf, kennen wel een vaste toeslag van 10 euro per item. Dit staat altijd duidelijk in de omschrijving aangegeven. Houdt u rekening met de verzendkosten en voorwaarden. Deze worden in de veilingomschrijving vermeld en worden (indien van toepassing) bij de aankoopprijs opgeteld.

 

Volgrecht

Bij opbrengsten boven de 3.000 euro is het mogelijk dat er een volgrechtvergoeding wordt berekend. Klik hier voor meer informatie.

 

 

3. Afhandeling

U bent de winnende bieder op een kavel. Hoe nu verder? 

 

 

Winnaar!

Als u een kavel hebt gewonnen dan ontvangt u direct na afloop van de veiling een email van kunstveiling.nl met de bevestiging dat u de winnaar bent en de gegevens van de verkoper.

 

Is de verkoper de "Veilingmeester" dan is het werk in opdracht geveild door Kunstveiling zelf en ontvangt u van ons een email met factuur voor de verdere afhandeling.

 

Het is echter ook mogelijk voor derden om items direct op Kunstveiling te plaatsen. Dat is de verkoper die u op de itempagina genoemd ziet (dus niet de "Veilingmeester") en u dient de aankoop dan rechtstreeks met deze verkoper af te handelen. De verkoper zal in principe contact met u opnemen. Hierbij zijn de volgende zaken van belang:

  

 • U ontvangt een email van de verkoper met het aankoopbedrag en de eventuele verzendkosten
 • U dient binnen 7 dagen te betalen aan de verkoper.  
 

Kunstveiling is niet verantwoordelijk voor het eventueel niet leveren door de verkoper. Kunstveiling zal wel optreden tegen de verkoper door deze van verdere deelname aan veilingen uit te sluiten als Kunstveiling hier aanleiding toe ziet. Dit houdt echter wel in dat u zelf goed moet opletten of de verkoper betrouwbaar is. Kent u de verkoper niet, dan is natuurlijk de beste manier om het kunstwerk af te halen en bij overhandiging af te rekenen.

 

4. Een vertrouwd adres!

 

Betrouwbaarheid:

Kunstveiling werkt niet met een beoordelingssysteem. Wij zijn van mening dat een verkoper altijd zijn verplichtingen na moet komen en zullen verkopers die dit niet doen dus uitsluiten van verdere deelname aan Kunstveiling. Om deze reden wordt wel het aantal verkochte items getoond zodat u kunt zien hoeveel transacties er door de verkoper al naar tevredenheid zijn gedaan.

U vindt dit aantal onder de naam van de verkoper op de itempagina.

 

Garantie:

In principe heeft u bij alle aankopen 3 weken garantie op de echtheid, conditie en correctheid van de omschrijving. De verkoper kan hier zelf op positieve (langere garantie) of negatieve manier (geen garantie omdat de verkoper het werk niet kan garanderen) van afwijken. De verkoper moet dit dan echter duidelijk en ononstreden in de omschrijving van het item opnemen. De verzendkosten vallen standaard niet onder de garantie en zijn voor uw eigen risico.

 

Veel plezier met bieden!

 

Arthur Brouwers

Veilingmeester

Kunstveiling.be
Kunstveiling.nl