Schilderijen Items aflopend
leo-jacobs-olieverf-op-doek-zonder-titel-253
leo-jacobs-olieverf-op-doek-zonder-titel-253leo-jacobs-olieverf-op-doek-zonder-titel-253leo-jacobs-olieverf-op-doek-zonder-titel-253
Leo Jacobs, olieverf op doek, zonder titel 253
Schilderijen
GEPLAATST DOOR
Alphen aan den Rijn
1 verkochte itemsOmschrijving
Leo Jacobs 1951

Leo Jacobs (° 1951) is sinds het einde van de jaren zeventig als kunstenaar actief. Zijn schilderijen werden door de jaren heen voorzien van etiketten als “Action painting”, “Abstract expressionisme”, Lyrisch abstract”, “Informeel en gestueel”…

In de afgelopen jaren heeft zijn schilderkunst een nieuwe wending genomen, de zoektocht is zonder einde. Jacobs’ recente schilderijen zijn laag over laag opgebouwd. Het zijn abstracte, lyrische velden van kleur, die nu en dan een landschappelijke connotatie hebben. Pas als je ze langdurig bekijkt, geven ze zich vrij en neem je deel in de zoektocht van de kunstenaar. Dan zie je de sporen van de instrumenten waarmee de verf is aangebracht, maar ook die van het schuren en wegvegen. Er zijn de bewust uitgevoerde bewerkingen, maar ook de onvoorziene effecten. Van dichtbij valt de tinteling op van de kleurvlekjes en is te zien hoe de kleuren zich met elkaar mengen of hun eigenheid juist behouden. Altijd is er de gelaagdheid, waarin de kleuren zich laag over laag met elkaar verstaan en zich voegen tot een onderliggende structuur.

Zonder titel 253 heeft als maatvoering 95 x 95 cm. Het unieke werk uit 2003 bevindt zich in uitmuntende staat.

Gezien het formaat heeft het afhalen van dit werk de voorkeur. Bij verzending zullen de kosten één op één worden doorbelast.

Verkocht  

 
 


VEILINGGEGEVENS
Starttijd
03-02-17 17:27
Eindtijd
17-02-17 17:27
Aantal biedingen
1


Verzendopties :


Dit werk kan worden afgehaald zonder verdere kosten in Alphen aan den Rijn

Dit werk kan bezorgd worden via Swift Koeriers binnen Nederland en België: Bekijk hier de tarieven

Meerdere aankopen van deze verkoper kunnen gecombineerd verzonden/bezorgd worden indien deze in 1 zending gecombineerd kunnen worden.
Bekijk hier de overige items van deze aanbiederGarantie :


Dit item valt onder de garantiebepalingen zoals deze gelden op Kunstveiling.