Pieter van Velzen - Pieter van Velzen : Hout en acrylverf , Kruisbeeld – gesigneerd – 1963 - Verkocht

Pieter van Velzen : Hout en acrylverf , Kruisbeeld – gesigneerd – 1963 kopen? Bied vanaf 250!
Dit item is verkocht Toon item
Beeld / Object

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Pieter van Velzen : Hout en acrylverf , Kruisbeeld – gesigneerd – 1963 kopen? Bied vanaf 250!
Pieter van Velzen : Hout en acrylverf , Kruisbeeld – gesigneerd – 1963 kopen? Bied vanaf 250!Pieter van Velzen : Hout en acrylverf , Kruisbeeld – gesigneerd – 1963 kopen? Bied vanaf 250!Pieter van Velzen : Hout en acrylverf , Kruisbeeld – gesigneerd – 1963 kopen? Bied vanaf 250!Pieter van Velzen : Hout en acrylverf , Kruisbeeld – gesigneerd – 1963 kopen? Bied vanaf 250!Pieter van Velzen : Hout en acrylverf , Kruisbeeld – gesigneerd – 1963 kopen? Bied vanaf 250!Pieter van Velzen : Hout en acrylverf , Kruisbeeld – gesigneerd – 1963 kopen? Bied vanaf 250!Pieter van Velzen : Hout en acrylverf , Kruisbeeld – gesigneerd – 1963 kopen? Bied vanaf 250!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Pieter van Velzen (1911-1990)
Type kunstwerkBeeld / Object
Periode1945 t/m 1999

Een houten beeld uit 1963 van de Nederlandse kunstenaar Pieter van Velzen (1911-1990).

Het beeld is beschilderd en is gesigneerd en gedateerd op de achterkant.

Afmetingen: 33 x 22 x 6 cm.

Gewicht: 548 gram.

Herkomst: Uit de nalatenschap van een kunstverzamelaar.

Conditie: Het beeld heeft slijtplekjes.

Zie ook de foto’s.

 

Informatie over de kunstenaar:

Pieter Cornelis Jozef van Velzen (Weesp, 23 januari 1911 – Nieuw-Loosdrecht, 14 januari 1990) was een Nederlands beeldhouwer, glazenier en schilder.

Van Velzen was een zoon van Pieter Cornelis van Velzen, bakker in Weesp, en Petronella Maria Antonia Tholen. Hij trouwde in 1941 met Secunda Veronica Maria Langehenkel (1905-1993). Uit dit huwelijk werd een dochter geboren, die als schilderes werkt onder de naam Unamore.

Van Velzen trad aanvankelijk in zijn vaders voetsporen en werd banketbakker. Hij werd in 1937 toegelaten tot de avondcursus van de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam, waar hij les kreeg van Jan Bronner, Heinrich Campendonk en Johannes Hendricus Jurres. Door de Tweede Wereldoorlog moest hij zijn studie onderbreken. Hij weigerde zich aan te melden bij de Kulturkammer en nam in die tijd de leiding over zijn vaders bakkerij op zich. Na de oorlog rondde hij zijn studie af.

Van Velzen vestigde zich in 1947 als schilder in Nieuw-Loosdrecht. Twee jaar later kreeg hij een opdracht voor een acht meter hoog glas-in-loodraam voor De Papegaai in de Amsterdamse Kalverstraat. In 1950 had hij zijn eerste solotentoonstelling bij de kunstzaal Van Lier.

Van Velzen maakte onder meer glas-in-loodramen, schilderijen, kruiswegstaties, muurschilderingen en devotiebeelden. Hij voerde zijn werk zelf uit. Van Velzen werd met met Aad de Haas en Jaap Min in de jaren 50 gezien als een vernieuwer in de kerkelijke kunst. Hij was in die tijd artistiek adviseur bij het Gooisch Scheppend Ambacht. Vanaf de jaren 80 richtte hij zich vooral op zijn schilderwerk.

Zijn glas in lood ramen, muurschilderingen en houten beelden bevinden zich o.a. in Amsterdam in de H.H.Petrus en Pauluskerk in de Kalverstraat en de Vredeskerk. In Beverwijk in de Regina Ceali Kerk, in Weesp in de Vincentius kerk en in de Heilige Geestkerk in Doetinchem.

Pieter van Velzen overleed kort voor zijn 79e verjaardag.

(bron: Wikipedia)

 

Titel: “Jezus aan het kruis”.

Kunstenaar: Pieter van Velzen.

Techniek: Hout en (acryl)verf.

Jaartal: 1963.

Afmetingen: 33 x 22 x 6 cm. Gewicht: 548 gram.

Gesigneerd: Verso / op de achterkant.

Herkomst: Uit de nalatenschap van een kunstverzamelaar.

Conditie: Het beeld heeft slijtplekjes.

Zie ook de foto’s.

 

Afhandeling:

-Het beeld kan afgehaald worden (in Amsterdam).

-Het beeld kan aangetekend verzonden worden via PostNL.

Verzendkosten:

Binnen Nederland: 8,00 euro (aangetekende verzending via PostNL).

Naar België: 15,00 euro bij verzending via PostNL. Bij verzending via KIALA: 8,00 euro.

 

Vragen? Stuur gerust even een mailtje.

Kijk ook eens bij onze andere veilingaanbiedingen voor bijzondere schilderijen, aquarellen, tekeningen, etsen, zeefdrukken, litho’s, affiches en andere kunst.

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd17-4-2017 om 12:28
Eindtijd26-4-2017 om 21:53
Biedingen (7)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken