Grafiek - handgesigneerd Items aflopend
ron-van-der-werf-zeefdruk-prelude-1
ron-van-der-werf-zeefdruk-prelude-1ron-van-der-werf-zeefdruk-prelude-1ron-van-der-werf-zeefdruk-prelude-1ron-van-der-werf-zeefdruk-prelude-1ron-van-der-werf-zeefdruk-prelude-1
Ron van der Werf - zeefdruk 'Prelude 1'
Grafiek - handgesigneerd
GEPLAATST DOOR
Den Haag
49 verkochte itemsOmschrijving
Ron van der Werf 1958

Kunstenaar:  Ron van der Werf  (Apeldoorn, 1958)

Ron van der Werf (1958) volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst te Den Haag. Van der Werf schildert met acryl, olieverf op doek, paneel en papier, aangevuld met krijt, potlood, textiel, karton gaas en zand. De schilderijen zijn duidelijk het resultaat van een langdurig wordingsproces. waarbij de gelaagdheid van de verf vermengd met diverse materialen de vele ontstaansfasen laten zien.

 

Titels ontbreken bij de schilderijen. De interpretatie wordt aan de kijker overgelaten, waardoor de mogelijkheid geboden wordt iets te ervaren van de essentie en tijdloosheid die uitstijgt boven de vragen van de waan van elke dag. Al schilderend vertelt hij verhalen over de balans en onbalans in de wereld, zijn wereld.

 

Ron werkt met acrylverf op doek en papier, in voornamelijk natuurlijke kleuren. In zijn schilderijen en zeefdrukken verwerkt hij textiel en verschillende soorten papier. Hij werkt met veel witten die overgaan in blauwe, bruine en gele varianten, sienna en andere aardtonen. Over zijn inspiratie zegt Ron: "Ik begin gewoon. Het is hard werken, het ene schilderij maakt het andere los".

 

Zijn werk staat dicht bij de muziek, de meest abstracte kunstvorm. Materiaal, kleur en compositie stralen een rust uit die weldadig en tegelijkertijd krachtig aandoet. Het kenmerkt zich door eenheid. Ze is het resultaat van een voortdurend zoeken en aftasten van grenzen vanuit een concentratie en gedrevenheid. 

 

Titel: “ Prelude I “
Jaartal: 2002
 

Afmetingen beeld: hoogte 35 cm x breedte 35 cm (blad: 48 cm x 44,5 cm)
 

Gesigneerd: Ja, met potlood
Oplage: Nr. 67 uit een oplage van 150
Ingelijst: Nee (nooit ingelijst geweest) 
 

Materiaal: Zeefdruk op zwaar papier
Conditie: In perfecte nieuwstaat
Verzendkosten: in NL  € 15,-. (kan na afspraak ook opgehaald worden)  

 

Verkocht  

 
 


VEILINGGEGEVENS
Starttijd
22-11-17 13:44
Eindtijd
07-12-17 12:49
Aantal biedingen
7


Verzendopties :


Dit werk kan worden afgehaald zonder verdere kosten in Den Haag

Dit werk kan verzonden worden. Bekijk hier de tarieven:

Nederland: Gratis verzending binnen Nederland
Belgie/EU: Pakket: 10 euro
Buiten EU: Pakket tot 2Kg: 30,00 euro

Bij verzenden van ingelijste werken is glasbreuk altijd op eigen risico. Overige schade of verlies is voor risico van de verkoper.
Meerdere aankopen van deze verkoper kunnen gecombineerd verzonden/bezorgd worden indien deze in 1 zending gecombineerd kunnen worden.
Bekijk hier de overige items van deze aanbiederGarantie :


Dit item valt onder de garantiebepalingen zoals deze gelden op Kunstveiling.