Ron van der Werf - Ron van der Werf - zeefdruk 'Prelude 1' - Verkocht

Ron van der Werf  -  zeefdruk 'Prelude 1'  kopen? Bied vanaf 40!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ron van der Werf  -  zeefdruk 'Prelude 1'  kopen? Bied vanaf 40!
Ron van der Werf  -  zeefdruk 'Prelude 1'  kopen? Bied vanaf 40!Ron van der Werf  -  zeefdruk 'Prelude 1'  kopen? Bied vanaf 40!Ron van der Werf  -  zeefdruk 'Prelude 1'  kopen? Bied vanaf 40!Ron van der Werf  -  zeefdruk 'Prelude 1'  kopen? Bied vanaf 40!Ron van der Werf  -  zeefdruk 'Prelude 1'  kopen? Bied vanaf 40!Ron van der Werf  -  zeefdruk 'Prelude 1'  kopen? Bied vanaf 40!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ron van der Werf (1958)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
GesigneerdHandgesigneerd

Kunstenaar:  Ron van der Werf  (Apeldoorn, 1958)

Ron van der Werf (1958) volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst te Den Haag. Van der Werf schildert met acryl, olieverf op doek, paneel en papier, aangevuld met krijt, potlood, textiel, karton gaas en zand. De schilderijen zijn duidelijk het resultaat van een langdurig wordingsproces. waarbij de gelaagdheid van de verf vermengd met diverse materialen de vele ontstaansfasen laten zien.

 

Titels ontbreken bij de schilderijen. De interpretatie wordt aan de kijker overgelaten, waardoor de mogelijkheid geboden wordt iets te ervaren van de essentie en tijdloosheid die uitstijgt boven de vragen van de waan van elke dag. Al schilderend vertelt hij verhalen over de balans en onbalans in de wereld, zijn wereld.

 

Ron werkt met acrylverf op doek en papier, in voornamelijk natuurlijke kleuren. In zijn schilderijen en zeefdrukken verwerkt hij textiel en verschillende soorten papier. Hij werkt met veel witten die overgaan in blauwe, bruine en gele varianten, sienna en andere aardtonen. Over zijn inspiratie zegt Ron: "Ik begin gewoon. Het is hard werken, het ene schilderij maakt het andere los".

 

Zijn werk staat dicht bij de muziek, de meest abstracte kunstvorm. Materiaal, kleur en compositie stralen een rust uit die weldadig en tegelijkertijd krachtig aandoet. Het kenmerkt zich door eenheid. Ze is het resultaat van een voortdurend zoeken en aftasten van grenzen vanuit een concentratie en gedrevenheid. 

 

Titel: “ Prelude I “
Jaartal: 2002
 

Afmetingen beeld: hoogte 35 cm x breedte 35 cm (blad: 48 cm x 44,5 cm)
 

Gesigneerd: Ja, met potlood
Oplage: Nr. 67 uit een oplage van 150
Ingelijst: Nee (nooit ingelijst geweest) 
 

Materiaal: Zeefdruk op zwaar papier
Conditie: In perfecte nieuwstaat
Verzendkosten: in NL  € 15,-. (kan na afspraak ook opgehaald worden)  

 

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Den haag, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDen Haag,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd22-11-2017 om 13:44
Eindtijd7-12-2017 om 12:49
Biedingen (7)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken