Jakob Nieweg - olieverf op doek - Vaas met bloemen

Jakob Nieweg - olieverf op doek - Vaas met bloemen kopen? Bied vanaf 1000!
Jakob Nieweg - olieverf op doek - Vaas met bloemen kopen? Bied vanaf 1000!Jakob Nieweg - olieverf op doek - Vaas met bloemen kopen? Bied vanaf 1000!Jakob Nieweg - olieverf op doek - Vaas met bloemen kopen? Bied vanaf 1000!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jakob Nieweg (1877-1955)
TypeSchilderij
Periode1900 t/m 1944

Afmeting: 55 x 50 cm

Zonder lijst

Typerend mooi werk van deze bekende en - ook bij leven al - geliefde schilder. Hij schilderde veel portretten en (bloem) stillevens. Zijn werk is te typeren als heel precies, maar toch met een losse toets. En ingetogen heel harmonieus kleurgebruik. In dit werk is dat goed te zien. Evenals de invloed van Van Gogh waar hij - als een van de eersten - een groot bewonderaar van was.
Nieweg werd in 1877 in Hogebeintum geboren als zoon van een predikant. Na het gymnasium te hebben doorlopen studeerde hij theologie. Tijdens zijn studie volgde hij in de avonduren tekenlessen. In 1899 kwam hij in Groningen in aanraking met H.P. Bremmer. Bremmer had als docent grote invloed op Niewegs schildersopvattingen en bracht hem liefde bij voor het werk van Vincent van Gogh. In 1914 legde Nieweg zijn ambt als predikant neer om zich in Bloemendaal geheel aan de kunst te wijden. In 1919 vertrok hij naar Amersfoort, waar hij tot zijn overlijden in 1955 bleef wonen.
Nieweg was lid en oprichter van De Brug, bestuurslid van Amersfoorts Kunstenaars Genootschap AKG en bestuurslid van Vereniging Vrije Kunstenaars. Zijn werk is aanwezig in diverse collecties van verzamelaars en belangrijke musea zoals Boymans en Kröller-Müller.

Transport
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd2-11-2021 om 13:39
Eindtijd9-11-2021 om 21:21
Openingsbod € 1.000
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk