Arne Zuidhoek - Stervende Galei

Arne Zuidhoek - Stervende Galei kopen? Bied vanaf 50!
Arne Zuidhoek - Stervende Galei kopen? Bied vanaf 50!Arne Zuidhoek - Stervende Galei kopen? Bied vanaf 50!Arne Zuidhoek - Stervende Galei kopen? Bied vanaf 50!Arne Zuidhoek - Stervende Galei kopen? Bied vanaf 50!Arne Zuidhoek - Stervende Galei kopen? Bied vanaf 50!Arne Zuidhoek - Stervende Galei kopen? Bied vanaf 50!Arne Zuidhoek - Stervende Galei kopen? Bied vanaf 50!Arne Zuidhoek - Stervende Galei kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Arne Zuidhoek (1941)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1976
TechniekGemengde Techniek
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen28 x 38 cm (h x b)
Incl. lijst44 x 54 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Arne Zuidhoek behoort tot de bekendste Utrechtse en Nederlandse kunstenaars.
Geboren in Amsterdam in 1941. Datzelfde jaar verhuist hij naar de stad Utrecht. Neemt in 1963-‘4 lessen in tekenen (bij William D. Kuik) en schilderen (Hubert Sluis) en Studeert tot 1967 aan de Rijks Academie voor Beeldende Kunsten (RABK) te Amsterdam.
Vestigt zich als beeldend kunstenaar en publicist te Utrecht.
Als beeldend kunstenaar specialiseert Arne Zuidhoek zich in de richting van de zwart/wit pentechniek. Kunstrecensent en galeriehouder Jan Juffermans: “In Utrecht bloeide het surrealisme als in geen andere stad. Deze magische bekoring kon Zuidhoek niet ontlopen. Zijn onstuimig tekenplezier, pure verbeeldingskracht, grootse vertelkunst in minutieuze lijnen, arceringen en stippen, niemandallige vlekken en vegen, vormen tezamen een genre dat naast de in de loop van de eeuwen ontstane of uitgevonden –ismen een geheel eigen plaats heeft ingenomen.”
     Naast de illustratief bedoelde tekeningen die in tijdschriften, albums en in boekvorm verschenen, maakt Zuidhoek “vrije bladen” die het reclamewerk dienen. Ontwerpt voor Muziek Staffhorst draagtassen, platenbonnen en diverse andere drukwerken. Van de draagtassen gaan er ruim 5 miljoen exemplaren over de toonbank, thans verzamelobjecten, als ook het aanplakbiljet voor het eerste popfestival in Nederland: Flight to Lowlands Paradise (1967).
     Wordt in 1972 mede-eigenaar van topzeilschoener De Hoop en combineert tot 1979 zeereizen met het werken aan een veelomvattend oeuvre als beeldend kunstenaar en schrijver. In 1974 verschijnt zijn eerste boek: magnus opus De Verzinsels van Vader Wapper, de eerste en in Nederland nog steeds de enige ware “grafische novelle”. Opnieuw bewerkt in 2014 (in kleur), als introductie voor een Wapper-serie met titels als Een Reis. Verlicht door een J. Slauerhoff gedicht, 10 Onmogelijke Reizen en De Zucht van de Moor.
      Schrijver/uitgever Wim Hazeu: “Zuidhoek ontpopte zich als een zeer mobiel publicist met een zwak voor maritieme en Oosterse samenlevingen. Met zorg stelde hij bundels samen met vertellingen uit de mysterieuze, Oosterse wereld die in Europa vrijwel onbekend zijn.” Met titels als: Christenen voor Allah, Islaamse Vertelsels en Legenden van Moors Spanje.
Van 1979 tot en met 1983 reist Zuidhoek in de V.S. Exposities in New York NY, Carmel Cal. en Seattle Wash. Daar verandert zijn stijl en manier van werken, via de pentekeningen naar aquarel, waterverven, gouache en acryl – van zwart/wit naar kleur, gebaseerd op een degelijke kennis van de technieken.
Anno nu staan er een 80 boekentitels op zijn naam.

Conditie
ConditieGoed
Goed; uit zonlicht gehangen
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Maasbommel, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 19,50
Naar Duitsland € 19,50
Europese Unie € 19,50
Wereldwijd € 38,80

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.