Colleen Madamombe - God is in Heave

Colleen Madamombe - God is in Heave kopen? Bied vanaf 740!
Colleen Madamombe - God is in Heave kopen? Bied vanaf 740!Colleen Madamombe - God is in Heave kopen? Bied vanaf 740!Colleen Madamombe - God is in Heave kopen? Bied vanaf 740!Colleen Madamombe - God is in Heave kopen? Bied vanaf 740!Colleen Madamombe - God is in Heave kopen? Bied vanaf 740!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Colleen Madamombe (1964-2009)
Type kunstwerkBeeld / Object
Periode2000 t/m Heden
TechniekSteen
OnderwerpFiguren
Afmetingen33 x 33 x 23 cm (h x b x d)
Gewicht25000 gram
GesigneerdHandgesigneerd
OplageUniek stuk
Uniek stuk, echtheidscertificaat beschikbaar.

Colleen Madamombe (1964 - 2009) was een Zimbabwaanse beeldhouwer die voornamelijk in steen werkte. Haar werk drukt thema's uit als vrouwelijkheid, moederschap en tribale matriarchaat. Colleen werd vooral bekend om haar afbeelding van vrouwen en hun Shona-cultuur. Ze illustreerde vele thema's van het vrouw-zijn: vrouwen aan het werk, oogsten, water of kinderen dragen en bevallen. Haar vrouwelijke figuren werden al snel een symbool van vrouwelijkheid in Zimbabwe en werden door het Zimbabwaanse International Film Festival geadopteerd als de trofeeprijs voor alle winnende vrouwelijke deelnemers. Ze won drie keer de prijs "Best Female Artist of Zimbabwe". Colleen werkte voornamelijk in Springstone (een lokaal type hard serpentijngesteente dat veel wordt gebruikt door Zimbabwaanse beeldhouwers). Ze gebruikte zowel ruwe als gepolijste steen in haar beeldhouwwerk, waarbij ze vaak delen van het oppervlak van de steen in zijn ruwe, geoxideerde vorm achterliet om kleur te geven aan haar of kleding, terwijl ze expressieve gezichten, armen en handen creëerde in de volledig gepolijste zwarte steen. Rokken werden soms gebeiteld tot een ruw grijs oppervlak, terwijl andere kleding, zoals een blouse, werd gestippeld tot een fijnere textuur. Het algehele effect en het onderwerp waren direct herkenbaar.
Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Zemst, België
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd14-4-2024 om 10:55
Eindtijd23-4-2024 om 21:30
Openingsbod € 740
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieZemst,  België