Bronze - Plaquette "metaal" vakbondsbestuurders Nijmegen

Brons (Onbekend) - Plaquette "metaal" vakbondsbestuurders Nijmegen kaufen? Bieten Sie von 75!
Brons (Onbekend) - Plaquette "metaal" vakbondsbestuurders Nijmegen kaufen? Bieten Sie von 75!Brons (Onbekend) - Plaquette "metaal" vakbondsbestuurders Nijmegen kaufen? Bieten Sie von 75!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Bronze
Art des KunstwerksMedaille
Zeitraum1945 bis 1999
TechnikMedaille
Maße15.0 x 15.0 cm (h x b)
SigniertNicht signiert
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .

Een plaquette met de voorstelling van een ridder te paard, zijn schild voorzien met aan metaalbewerking ontleende symbolen. Met daaronder een gedrapeerde banier met het opschrift: 'Hulde en Dank W.G. Beeken*'. Datering midden 20e eeuw.


Over de ontvanger van de plaquette:

Wilhelmus Gerardus Beeken werd op 30 september 1909 geboren te Nijmegen en was getrouwd met Geertruida Mouton. Hij volgde onderwijs aan de Ambachtsschool en de Nijverheidsavondschool te Nijmegen. Na zijn werk als timmerman werd hij in 1939 vrijgestelde voor Nijmegen van de Rooms Katholieke Bouwvakarbeidersbond Sint Joseph van de Katholieke Arbeiders Beweging (KAB). Later districtsbestuurder in Nijmegen en Doetinchem, hoofdbestuurder en dagelijks bestuurder te Utrecht van deze bond. Na de Tweede Wereldoorlog kwam hij in de Nijmeegse gemeenteraad voor de KVP. Hij was mede-oprichter en eerste voorzitter van de in 1947 opgerichte woningbouwvereniging Kolping te Nijmegen. Van 1954 tot 1958 was hij lid van de Provinciale Staten van Gelderland voor de KVP. Al in oorlogstijd werd vanuit de Gezellenvereniging de kiem gelegd voor de R.K. Arbeiders Woningvereniging Kolping te Nijmegen, waarvan Beeken in 1948 de eerste voorzitter werd. Die functie vervulde hij tot 1967. Na zijn vervroegde pensionering in 1966 bleef hij nog actief als bestuurslid van de Nijmeegse Kolpingvereniging en tot aan zijn overlijden op 9 juni 1981 te Nijmegen was hij voorzitter van de bejaardensociëteit van de Kolpingvereniging. In 1973 benoemde het gemeentebestuur van Nijmegen hem tot lid van de Commissie Open Bejaardenwerk van de Raad voor Maatschappelijke Opbouw.

Zustand
ZustandSehr gut
Sendung
SendenPaketpost
PreisBis zu 2 kg.
Innerhalb von Niederlande 5,00 €
In die EU 15,00 €
Weltweit 20,00 €

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information.

Bronze 

Alle Artikel von diesem Künstler (38)

Angeboten durch  Pensioenman
Mitglied seit 2021
46 verkaufte Lose
Alle Lose von diesem Anbieter (0)
15 cm
15 cm
Auktionsdetails
Startzeit9-2-2022 um 23:06
Endzeit16-2-2022 um 21:00
Ausrufpreis 75 €
Auktionsprovision: 15%
AbholenNein, das ist nicht möglich
Ort des ObjektsGroningen,  Niederlande