• Favoris
  • S'inscrire
  • Vendre un lot
  • Populaires
  • 1ère fois en vente
  • Uniquement après-vente
  • Mis en vente aujourd'hui
  • Se clôturent aujourd'hui
  • Mise à prix à 1 euro
néerlandais
allemand
anglais

Karl-Heinz Hansen-Bahia - Houtsnede - 1975

AcheterKarl-Heinz Hansen-Bahia - Houtsnede - 1975? Enchérissez de 55!
AcheterKarl-Heinz Hansen-Bahia - Houtsnede - 1975? Enchérissez de 55!AcheterKarl-Heinz Hansen-Bahia - Houtsnede - 1975? Enchérissez de 55!AcheterKarl-Heinz Hansen-Bahia - Houtsnede - 1975? Enchérissez de 55!AcheterKarl-Heinz Hansen-Bahia - Houtsnede - 1975? Enchérissez de 55!
Mettre un lot similaire en vente
  • Karl-Heinz Hansen-Bahia (1915-1978)
TypeEstampes (Signé à la main)
Année1975
TechniqueGravure sur bois/Linogravure
SupportPapier
StyleModerne
SujetNu
EncadréNon encadré
Dimensions50 cm x 65 cm (h x b)
SignéSigné à la main
Tirage9/120
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Houtsnede uit 1975 van Karl-Heinz Hansen-Bahia. Nummer: 9/120. Afmetingen blad: H50 x b65cm. Afmetingen per voorstelling: H33 x b23cm. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op verzoek, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verstuurd. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Karl-Heinz Hansen of Hansen-Bahia. De in 1915 in Hamburg geboren kunstenaar en een van de meest ongewone expressionistische houthakkers en schilders van de tweede helft van de 20e eeuw, wendde zich vanaf 1947 tot houtsneden als autodidact en creëerde series houtsneden en losse vellen met religieuze en hedendaagse inhoud. In 1949 emigreerde hij naar Brazilië. Eerst was hij artistiek adviseur van een uitgeverij in São Paulo en had hij ook enkele grote tentoonstellingen. Halverwege de jaren vijftig verhuisde hij naar Salvador-Bahia, wat zijn tweede thuis werd. De beroemde Braziliaanse romanschrijver Jorge Amado voegde "Bahia" toe aan de naam Hansen als eerbetoon. Hier, waar hij leefde tussen vissers, zeelieden, kooplieden en bedelaars en daarbij essentiële artistieke impulsen ontving, drukte hij zijn houtsneden op een kleine handpers. - Zijn onmiskenbare techniek, die hem tot een van de belangrijkste Duitse houthakkers van de naoorlogse periode maakte, kwam voort uit onvermoeibaar werk aan het houtblok. In 1959 keerde hij voor drie jaar terug naar Duitsland voordat hij in 1963 professor werd aan de Kunstacademie Addis Abeba/Ethiopië. Van hieruit keerde hij in 1965 definitief terug naar Bahia en verwierf hij het Braziliaanse staatsburgerschap. De verbinding met zijn geboorteland werd echter nooit helemaal verbroken. In 1971/72 vonden uitgebreide retrospectieven plaats, waarvoor de kunstenaar op bezoek kwam in Duitsland en voor de laatste keer ter gelegenheid van zijn 60ste verjaardag. Karl Heinz Hansen-Bahia stierf in 1978 in São Paulo/Brazilië.

ÉtatTrès bon

Il y a quelques résidus de colle d'un encadrement précédent au dos.

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

La vente s'est clôturée
DÉTAILS DE LA VENTE
Heure de début:18-08-2022 à 16:02
Heure de fin:30-08-2022 à 19:09
Mise à prix € 55
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à'S-GRAVENZANDE, Pays-Bas
EnvoiVers le monde entier

Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.