Sander de Groot - Pardonkinderen (aka Torino)

AcheterSander de Groot - Pardonkinderen (aka Torino)? Enchérissez de 220!
AcheterSander de Groot - Pardonkinderen (aka Torino)? Enchérissez de 220!AcheterSander de Groot - Pardonkinderen (aka Torino)? Enchérissez de 220!AcheterSander de Groot - Pardonkinderen (aka Torino)? Enchérissez de 220!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Sander de Groot (1965)
Type d'œuvre d'artPeintures
Année2019
TechniqueTechniques mixtes
SupportPanneau dur
EncadréNon encadré
Dimensions26 x 37 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Collage met gemengde techniek. Komt handgesigneerd. 

De beeldend kunstenaar Torino, oftewel Sander de Groot (Hengelo, 1965) liet zich van jongs af aan inspireren door topografie. Dit vormde de basis voor zijn fictieve ontwerpen van stadsplattegronden en landkaarten. Dit werkte hij later uit in zijn vrije tekeningen. Om zich verder te kunnen ontplooien begon Torino in 1986 zijn studie aan de AKI te Enschede. Daar kwam hij via de vakgroepen grafische vormgeving en schilderen, uiteindelijk terecht bij monumentale vormgeving, waar hij in 1991 afstudeerde. De jaren daarna stond hij ook als zanger/reggae-rapper met zijn eigen band Arti Parti Power en met gastoptredens bij de Trancelators, meer dan vijftig keer op het podium. Gelijktijdig ontwikkelde hij zijn collages, wat resulteerde in een pagina-grote jaarcollage in de Twentsche Courant. Verder tekende hij ook een eigen stripfiguur: Rudi de Rups.

Na een periode van zes jaar keerde Torino in 2004 terug in de kunst. De inspiratie voor zijn collages haalt hij uit geschiedenis, topografie, politiek, architectuur, fotografie, mode, events, fantasie-landschappen, muziek en film. De kunstenaar is van mening dat men de ogen niet moet sluiten voor de realiteit en de ellende in de wereld. Dit probeert hij te verbeelden met een positieve inslag. hij deinst er niet voor terug mee te denken en te discussiëren over oplossingen. Regelmatig neemt hij in zijn werk politici op de korrel.
Torino's activiteiten omvatten: collages en archivaria. Sinds 1989 houdt hij zijn eigen krantenknipsel-archief bij. Verder houdt hij er ook vele andere archieven op na, zoals: A4-tjes en cd's. Torino is ook actief als DJ. Met anderen en alleen, draait hij bijna alle stijlen.
État
ÉtatTrès bon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Losser, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 5 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 11,00 €
Vers la Belgique 25,00 €
Vers l'Allemagne 25,00 €
Au sein de l'Europe 25,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Détails de la vente
Heure de début21-4-2023 à 13:45
Heure de fin3-5-2023 à 20:18
Mise à prix 220 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àLosser,  Les Pays-Bas