Julien Schaeverbeke - Schaeverbeke Julien: De Schaapherder

Schaeverbeke Julien: De Schaapherder  kaufen? Bieten Sie von 650!
Schaeverbeke Julien: De Schaapherder  kaufen? Bieten Sie von 650!Schaeverbeke Julien: De Schaapherder  kaufen? Bieten Sie von 650!Schaeverbeke Julien: De Schaapherder  kaufen? Bieten Sie von 650!Schaeverbeke Julien: De Schaapherder  kaufen? Bieten Sie von 650!Schaeverbeke Julien: De Schaapherder  kaufen? Bieten Sie von 650!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Julien Schaeverbeke (1896-1984)
Art des KunstwerksMalerei
Zeitraum1900 bis 1944
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .

Afmeting 100 x 80 cm op doek geschilderd.
Biografie:
Op 13 oktober 1915 werd overgebracht naar ’t hospitaal Bon Secours op twee kilometer van Rouen.  25% van de gevallen in Bon Secours werden doorverwezen naar secundaire instellingen die waren opgericht om sociale redenen.  Vandaar ging het naar Orival, naar ’t hospitaal Anglo-Belge, opgericht met de hulp van het Londense Rode Kruis.  Tenslotte werd Julien definitief overgebracht naar het Militair instituut voor beroepsopleiding in Port-Villez waar hij docent Rotsaert zal leren kennen.

   Het I.M.I.O. (l’Institut Militaire Belge des Mutilés, Invalides et Orphelins de la Guerre) was in augustus 1915 opgericht door minister De Broqueville en stond onder de leiding van senator Thiebaut.  Het instituut besloeg een oppervlakte van vijfhonderd hectare!  Men onderwees er meer dan vijftig verschillende beroepen aan de invaliden die afgekeurd waren voor verdere oorlogsdienst.  Daarnaast was er ook een drukkerij die het tijdschrift ‘les archives médicales de guerre’ drukte.  Dit blad handelde over ervaringen en nieuwe technieken in verband met oorlogsgeneeskunde.

     Het verblijf in dit kamp zou Julien heel z’n leven verder beïnvloeden. Port-Villez ligt net onder de Seine, tegen Vernon en aan de rand van Forêt de Bizy.  Het was een klein dorpje in een rustige omgeving waar de vele gewonden terug op krachten konden komen na de hel aan het front.  Julien kreeg er de kans om te studeren een de Ecole des Métiers.  Hij greep die kans met beide handen en leerde er toegepaste kunst, architectuurtekenen en boetseren.  Leraar beeldhouwen en boetseren was Octave Rotsaert, ook een Bruggeling (1885-1964).  Rotsaert had in 1910 de Van Leriusprijs gekregen en in 1912 de prijs van de stad Antwerpen.  Hij had gestudeerd aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen.  Nog tijdens zijn studies dong hij mee aan de prijs van Rome voor beeldhouwkunst en geraakte, na de voorbereidende, tot in de definitieve wedstrijden.

Schaeverbeke Julien

kunstschilder

Geboren op 16 januari 1896

Moerkerke steenweg 39

8310 BRUGGE 3 Sint-Kruis
België

Sendung
Abholen Die Arbeit kann vor Ort abgeholt werden. Als Käufer müssen Sie Ihr eigenes Verpackungsmaterial mitbringen. Der Standort ist: Torhout, Belgien
SendenAufgrund seiner Größe oder Zerbrechlichkeit ist es nicht möglich, diesen Artikel per Post zu versenden

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information.

Julien Schaeverbeke (1896-1984) 

Belgisch Belgisch

Angeboten durch  Online
Mitglied seit 2018
0 verkaufte Lose
Alle Lose von diesem Anbieter (0)
Auktionsdetails
Startzeit24-2-2018 um 18:20
Endzeit3-3-2018 um 18:20
Ausrufpreis 650 €
Auktionsprovision: 15%
AbholenJa, das ist möglich
Ort des ObjektsTorhout,  Belgien