Julien Schaeverbeke - Schaeverbeke Julien: De Schaapherder

Buy Schaeverbeke Julien: De Schaapherder ? Bid from 650!
Buy Schaeverbeke Julien: De Schaapherder ? Bid from 650!Buy Schaeverbeke Julien: De Schaapherder ? Bid from 650!Buy Schaeverbeke Julien: De Schaapherder ? Bid from 650!Buy Schaeverbeke Julien: De Schaapherder ? Bid from 650!Buy Schaeverbeke Julien: De Schaapherder ? Bid from 650!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Julien Schaeverbeke (1896-1984)
Type of artworkPainting
Period1900 to 1944
Translated with Google Translate. Original text show .

Afmeting 100 x 80 cm op doek geschilderd.
Biografie:
Op 13 oktober 1915 werd overgebracht naar ’t hospitaal Bon Secours op twee kilometer van Rouen.  25% van de gevallen in Bon Secours werden doorverwezen naar secundaire instellingen die waren opgericht om sociale redenen.  Vandaar ging het naar Orival, naar ’t hospitaal Anglo-Belge, opgericht met de hulp van het Londense Rode Kruis.  Tenslotte werd Julien definitief overgebracht naar het Militair instituut voor beroepsopleiding in Port-Villez waar hij docent Rotsaert zal leren kennen.

   Het I.M.I.O. (l’Institut Militaire Belge des Mutilés, Invalides et Orphelins de la Guerre) was in augustus 1915 opgericht door minister De Broqueville en stond onder de leiding van senator Thiebaut.  Het instituut besloeg een oppervlakte van vijfhonderd hectare!  Men onderwees er meer dan vijftig verschillende beroepen aan de invaliden die afgekeurd waren voor verdere oorlogsdienst.  Daarnaast was er ook een drukkerij die het tijdschrift ‘les archives médicales de guerre’ drukte.  Dit blad handelde over ervaringen en nieuwe technieken in verband met oorlogsgeneeskunde.

     Het verblijf in dit kamp zou Julien heel z’n leven verder beïnvloeden. Port-Villez ligt net onder de Seine, tegen Vernon en aan de rand van Forêt de Bizy.  Het was een klein dorpje in een rustige omgeving waar de vele gewonden terug op krachten konden komen na de hel aan het front.  Julien kreeg er de kans om te studeren een de Ecole des Métiers.  Hij greep die kans met beide handen en leerde er toegepaste kunst, architectuurtekenen en boetseren.  Leraar beeldhouwen en boetseren was Octave Rotsaert, ook een Bruggeling (1885-1964).  Rotsaert had in 1910 de Van Leriusprijs gekregen en in 1912 de prijs van de stad Antwerpen.  Hij had gestudeerd aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen.  Nog tijdens zijn studies dong hij mee aan de prijs van Rome voor beeldhouwkunst en geraakte, na de voorbereidende, tot in de definitieve wedstrijden.

Schaeverbeke Julien

kunstschilder

Geboren op 16 januari 1896

Moerkerke steenweg 39

8310 BRUGGE 3 Sint-Kruis
België

Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: Torhout, Belgium
ShipmentDue to its size or fragility, it is not possible to send this item via regular mail

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Auction details
Start time24-2-2018 at 18:20
End time3-3-2018 at 18:20
Starting bid €650
Buyer's premium: 15%
Pick upYes, possible
LocationTorhout,  Belgium