Julien Schaeverbeke - Schaeverbeke Julien: De Schaapherder

AcheterSchaeverbeke Julien: De Schaapherder ? Enchérissez de 650!
AcheterSchaeverbeke Julien: De Schaapherder ? Enchérissez de 650!AcheterSchaeverbeke Julien: De Schaapherder ? Enchérissez de 650!AcheterSchaeverbeke Julien: De Schaapherder ? Enchérissez de 650!AcheterSchaeverbeke Julien: De Schaapherder ? Enchérissez de 650!AcheterSchaeverbeke Julien: De Schaapherder ? Enchérissez de 650!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Julien Schaeverbeke (1896-1984)
Type d'œuvre d'artPeintures
Période1900 à 1944
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Afmeting 100 x 80 cm op doek geschilderd.
Biografie:
Op 13 oktober 1915 werd overgebracht naar ’t hospitaal Bon Secours op twee kilometer van Rouen.  25% van de gevallen in Bon Secours werden doorverwezen naar secundaire instellingen die waren opgericht om sociale redenen.  Vandaar ging het naar Orival, naar ’t hospitaal Anglo-Belge, opgericht met de hulp van het Londense Rode Kruis.  Tenslotte werd Julien definitief overgebracht naar het Militair instituut voor beroepsopleiding in Port-Villez waar hij docent Rotsaert zal leren kennen.

   Het I.M.I.O. (l’Institut Militaire Belge des Mutilés, Invalides et Orphelins de la Guerre) was in augustus 1915 opgericht door minister De Broqueville en stond onder de leiding van senator Thiebaut.  Het instituut besloeg een oppervlakte van vijfhonderd hectare!  Men onderwees er meer dan vijftig verschillende beroepen aan de invaliden die afgekeurd waren voor verdere oorlogsdienst.  Daarnaast was er ook een drukkerij die het tijdschrift ‘les archives médicales de guerre’ drukte.  Dit blad handelde over ervaringen en nieuwe technieken in verband met oorlogsgeneeskunde.

     Het verblijf in dit kamp zou Julien heel z’n leven verder beïnvloeden. Port-Villez ligt net onder de Seine, tegen Vernon en aan de rand van Forêt de Bizy.  Het was een klein dorpje in een rustige omgeving waar de vele gewonden terug op krachten konden komen na de hel aan het front.  Julien kreeg er de kans om te studeren een de Ecole des Métiers.  Hij greep die kans met beide handen en leerde er toegepaste kunst, architectuurtekenen en boetseren.  Leraar beeldhouwen en boetseren was Octave Rotsaert, ook een Bruggeling (1885-1964).  Rotsaert had in 1910 de Van Leriusprijs gekregen en in 1912 de prijs van de stad Antwerpen.  Hij had gestudeerd aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten te Antwerpen.  Nog tijdens zijn studies dong hij mee aan de prijs van Rome voor beeldhouwkunst en geraakte, na de voorbereidende, tot in de definitieve wedstrijden.

Schaeverbeke Julien

kunstschilder

Geboren op 16 januari 1896

Moerkerke steenweg 39

8310 BRUGGE 3 Sint-Kruis
België

Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Torhout, Belgique
EnvoiEn raison de sa taille ou de sa fragilité, il n'est pas possible d'envoyer cet article par courrier ordinaire.

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Julien Schaeverbeke (1896-1984) 

Belge Belge

Mis en vente par  Online
Membre depuis 2018
0 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (0)
Détails de la vente
Heure de début24-2-2018 à 18:20
Heure de fin3-3-2018 à 18:20
Mise à prix 650 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àTorhout,  Belgique