Zoltan Forrai - Zoltan Forrai, tekening (krijt, waterverf) : straatgezicht, handgesigneerd

Zoltan Forrai - Zoltan Forrai, tekening (krijt, waterverf) : straatgezicht, handgesigneerd kaufen? Bieten Sie von 145!
Zoltan Forrai - Zoltan Forrai, tekening (krijt, waterverf) : straatgezicht, handgesigneerd kaufen? Bieten Sie von 145!Zoltan Forrai - Zoltan Forrai, tekening (krijt, waterverf) : straatgezicht, handgesigneerd kaufen? Bieten Sie von 145!Zoltan Forrai - Zoltan Forrai, tekening (krijt, waterverf) : straatgezicht, handgesigneerd kaufen? Bieten Sie von 145!
ähnlichen Artikel einstellen
  • Beschreibung
  • Zoltan Forrai (1901-1996)
Art des KunstwerksZeichnung / Aquarell
Zeitraum1945 bis 1999
TechnikPastell/Kreide
TrägerPapier
GerahmtNur in Passe-partout
Maße23.3 x 30 cm (h x b)
Passepartout33.9 x 38.8 cm (h x b)
SigniertHand signiert
Übersetzt mit Google Translate. Originaltext anzeigen .

Kunstenaar: Zoltan Zorrai

 "De Hongaarse aanhangers van het nationaal-socialisme, de Pijlkruizers, traden aan het eind van de jaren dertig steeds brutaler op. Zoltán Forrai, die inmiddels in Hongarije een bekend tekenaar en journalist was, verliet zijn land en kwam, na een verbrijf in Joegoslavië, in maart 1939 in Nederland aan. Hij kende het land niet, maar hij wist dat het in de Eerste Wereldoorlog Hongaarse kinderen had opgenomen. Via Nederland wilde hij dan proberen naar Canada of de Verenigde Staten te komen. Maar hij bleef in Nederland, maakte hier de Duitse bezetting mee, leerde zijn vrouw kennen en kreeg ook de Nederlandse nationaliteit. Een Hongaarse Nederlander - of een Nederlandse Hongaar - die in een lang en arbeidzaam leven veel tekende, schreef en fotografeerde. Een man met een wonderlijke levensloop die het grootste deel van de twintigste eeuw van nabij meemaakte en er notitie van genomen heeft." (introduction to K. VAN WERINGH, Zoltán Forrai. Portret van een veelzijdig kunstenaar (Amst., exhib. cat. Prentenkabinet Rijksmus., 1988)).

Titel: straatgezicht

Techniek: tekening (krijt, waterverf)

Jaar: onbekend

Afmetingen werk: 23,3 x 30 cm

Afmetingen incl pass-partout: 33,9 x 38,8 cm 

Ingelijst: Nee

Gesigneerd: Handgesigneerd

Conditie: 

In goede staat. 

De authenticiteit van het aangebodeen werk wordt volledig gegarandeerd. Een ceritificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Wij streven er naar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de “Vraag de verkoper” link om contact met ons op te nemen. Kijkt u verder bij onze andere items door op de button “Alle items van deze verkoper” te klikken.

 

 

Zustand
ZustandSehr gut
Sendung
Abholen Die Arbeit kann vor Ort abgeholt werden. Als Käufer müssen Sie Ihr eigenes Verpackungsmaterial mitbringen. Der Standort ist: 's-gravenzande, Niederlande
SendenPaketpost
Preis> 10 kg oder mehr als 1,00 x 0,50 Meter
Innerhalb von Niederlande 12,95 €
Nach Belgien 23,95 €
Nach Deutschland 23,95 €
In die EU 23,95 €

Garantie
GarantieBei der Einstellung des Loses erkläre ich, dass ich den bei Kunstveiling geltenden Garantiebedingungen hinsichtlich einer korrekten Beschreibung des angebotenen Loses, zustimme

Der Verkäufer übernimmt die volle Verantwortung für diesen Artikel. Kunstveiling bietet nur die Plattform für diese Transaktion an, die direkt mit dem Verkäufer abgerechnet werden muss. Mehr Information.

Zoltan Forrai (1901-1996) 

ungarisch ungarischNiederländisch Niederländisch Alle Werke von diesem Künstler (1)

Angeboten durch  KiewitKunst
Mitglied seit 2011
6263 verkaufte Lose
Alle Lose von diesem Anbieter (587)
38.8 cm
33.9 cm
30 cm
23.3 cm
Auktionsdetails
Startzeit8-10-2022 um 17:41
Endzeit16-10-2022 um 20:17
Ausrufpreis 145 €
Auktionsprovision: 15%
AbholenJa, das ist möglich
Ort des Objekts'S-GRAVENZANDE,  Niederlande