Zoltan Forrai - Zoltan Forrai, tekening (krijt, waterverf) : straatgezicht, handgesigneerd

AcheterZoltan Forrai - Zoltan Forrai, tekening (krijt, waterverf) : straatgezicht, handgesigneerd? Enchérissez de 145!
AcheterZoltan Forrai - Zoltan Forrai, tekening (krijt, waterverf) : straatgezicht, handgesigneerd? Enchérissez de 145!AcheterZoltan Forrai - Zoltan Forrai, tekening (krijt, waterverf) : straatgezicht, handgesigneerd? Enchérissez de 145!AcheterZoltan Forrai - Zoltan Forrai, tekening (krijt, waterverf) : straatgezicht, handgesigneerd? Enchérissez de 145!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Zoltan Forrai (1901-1996)
Type d'œuvre d'artDessins / Aquarelles
Période1945 à 1999
TechniquePastel/Craies
SupportPapier
EncadréPasse-partout uniquement
Dimensions23.3 x 30 cm (h x l)
Passe-partout33.9 x 38.8 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .

Kunstenaar: Zoltan Zorrai

 "De Hongaarse aanhangers van het nationaal-socialisme, de Pijlkruizers, traden aan het eind van de jaren dertig steeds brutaler op. Zoltán Forrai, die inmiddels in Hongarije een bekend tekenaar en journalist was, verliet zijn land en kwam, na een verbrijf in Joegoslavië, in maart 1939 in Nederland aan. Hij kende het land niet, maar hij wist dat het in de Eerste Wereldoorlog Hongaarse kinderen had opgenomen. Via Nederland wilde hij dan proberen naar Canada of de Verenigde Staten te komen. Maar hij bleef in Nederland, maakte hier de Duitse bezetting mee, leerde zijn vrouw kennen en kreeg ook de Nederlandse nationaliteit. Een Hongaarse Nederlander - of een Nederlandse Hongaar - die in een lang en arbeidzaam leven veel tekende, schreef en fotografeerde. Een man met een wonderlijke levensloop die het grootste deel van de twintigste eeuw van nabij meemaakte en er notitie van genomen heeft." (introduction to K. VAN WERINGH, Zoltán Forrai. Portret van een veelzijdig kunstenaar (Amst., exhib. cat. Prentenkabinet Rijksmus., 1988)).

Titel: straatgezicht

Techniek: tekening (krijt, waterverf)

Jaar: onbekend

Afmetingen werk: 23,3 x 30 cm

Afmetingen incl pass-partout: 33,9 x 38,8 cm 

Ingelijst: Nee

Gesigneerd: Handgesigneerd

Conditie: 

In goede staat. 

De authenticiteit van het aangebodeen werk wordt volledig gegarandeerd. Een ceritificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Wij streven er naar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de “Vraag de verkoper” link om contact met ons op te nemen. Kijkt u verder bij onze andere items door op de button “Alle items van deze verkoper” te klikken.

 

 

État
ÉtatTrès bon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : 's-gravenzande, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
Prix> 10KG ou plus grand que 1.00 x 0.50 mètre
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 12,95 €
Vers la Belgique 23,95 €
Vers l'Allemagne 23,95 €
Au sein de l'Europe 23,95 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Zoltan Forrai (1901-1996) 

hongrois hongroisNéerlandais Néerlandais Tous les lots de cet artiste (1)

Mis en vente par  KiewitKunst
Membre depuis 2011
6263 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (587)
38.8 cm
33.9 cm
30 cm
23.3 cm
Détails de la vente
Heure de début8-10-2022 à 17:41
Heure de fin16-10-2022 à 20:17
Mise à prix 145 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à'S-GRAVENZANDE,  Les Pays-Bas