Abraham Krol - Affiche , André Gide: Thésée - 1963

AcheterAbraham Krol - Affiche , André Gide: Thésée - 1963? Enchérissez de 40!
AcheterAbraham Krol - Affiche , André Gide: Thésée - 1963? Enchérissez de 40!AcheterAbraham Krol - Affiche , André Gide: Thésée - 1963? Enchérissez de 40!AcheterAbraham Krol - Affiche , André Gide: Thésée - 1963? Enchérissez de 40!AcheterAbraham Krol - Affiche , André Gide: Thésée - 1963? Enchérissez de 40!AcheterAbraham Krol - Affiche , André Gide: Thésée - 1963? Enchérissez de 40!AcheterAbraham Krol - Affiche , André Gide: Thésée - 1963? Enchérissez de 40!AcheterAbraham Krol - Affiche , André Gide: Thésée - 1963? Enchérissez de 40!AcheterAbraham Krol - Affiche , André Gide: Thésée - 1963? Enchérissez de 40!
Mettre un lot similaire en vente
 • Description
 • Abraham Krol (1919-2005)
Type d'œuvre d'art Affiches
Année 1963
Technique Sérigraphie
Sujet Arts visuels
Encadré Non encadré
Dimensions 60 x 42 cm (h x l)
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
 • Een affiche uit 1963 n.a.v. de expositie in Parijs ter gelegenheid van de heruitgave van het boek van André Gide “Thésée’ uit 1946, geïllustreerd door de Pools / Franse kunstenaar Abraham Krol (1919-2001) met 24 houtsneden.
  -Het affiche is niet ingelijst en ook nooit ingelijst geweest.
  -Afmetingen: 60 x 42 cm.
  -Herkomst: Uit een inboedel.
  -Conditie: Het affiche is in zeer goede staat. Het affiche is al de tijd opgerold bewaard.
  Zie ook de foto’s voor een eigen indruk.

  Theseus is een figuur uit de Griekse mythologie. Hij was de held van Athene en Attica. Zijn bekendste daad was het doden van de Minotaurus, half mens, half stier, op Kreta. Hiernaast speelt Theseus ook een rol in de romantische komedie Een midzomernachtsdroom van William Shakespeare.
  (bron: Wikipedia)

  Wij bieden nog meer werk van Abraham Krol ter veiling aan. Klik hiervoor op “Alle items van deze verkoper”.

  Informatie over de kunstenaar:
  Abraham / Abram Krol (Pabianice, Lodz, Polen, 22 januari 1919 – Parijs, 9 oktober 2001), was een Pools/Franse schilder, graveur en graficus.
  -Opleiding: Op zijn negentiende vertrok hij in 1938 vanuit zijn geboorteland Polen naar Frankrijk. Na twee jaar studie aan het Technisch Instituut voor Civiele Techniek in Caen, volgde hij een opleiding aan de Ecole des Beaux-Arts d'Avignon.
  In 1939, aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, sloot hij zich aan bij het Vreemdelingenlegioen. Nadat hij was gedemobiliseerd, werd hij monteur bij een garage in Avignon. Hoewel hij joods was, overleefde hij de oorlog met valse identiteiten.
  In 1944 verhuisde hij naar Parijs. Zijn eerste tentoonstelling was in Parijs in 1946 in de Katia Granoff Gallery.`
  Abraham Krol illustreerde ruim twintig literaire werken uit de late jaren veertig tot en met de jaren zestig. Zo illustreerde hij het boek “Thésée” van André Gide uit 1946 met 24 kleurenhoutsneden. Hij graveerde ook penningen en medailles voor de Parijse munt en schilderde muurschilderingen voor Franse scholen. Hij ontwierp ook wandtapijten en schilderde meer dan 200 emaillewerken. Zijn werk is te vinden in de Bibliotheque Nationale, Parijs; het Victoria & Albert Museum, Londen; Het British Museum, Londen; Houghton-bibliotheek op Harvard in Boston; Bodleian Library, Oxford en the Palace of the Legion of Honor in San Francisco. In 1960 werd hij uitgenodigd om te exposeren op de Biënnale van Venetië. Hij exposeerde uitgebreid over de hele wereld en won vele prijzen.

  Afhandeling:
  -Het affiche kan afgehaald worden in Amsterdam.
  -Het affiche kan aangetekend verzonden worden via PostNL.

  Verzendkosten:
  -Binnen Nederland: 9 ,00 euro.
  -Naar België, Frankrijk en Duitsland: 15,00 euro.

  Vragen? Klik op “Vraag de verkoper”.
  Kijk ook eens bij onze andere veilingaanbiedingen.

État
ÉtatTrès bon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Amsterdam, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 2 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 9,00 €
Vers la Belgique 15,00 €
Vers l'Allemagne 15,00 €
Au sein de l'Europe 17,50 €
Vers le monde entier 30,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations .