Jacob Zekveld - litho : beslagen ruit- 1966

AcheterJacob Zekveld - litho : beslagen ruit- 1966? Enchérissez de 45!
AcheterJacob Zekveld - litho : beslagen ruit- 1966? Enchérissez de 45!AcheterJacob Zekveld - litho : beslagen ruit- 1966? Enchérissez de 45!AcheterJacob Zekveld - litho : beslagen ruit- 1966? Enchérissez de 45!
Mettre un lot similaire en vente
  • Jacob Zekveld (1945-2002)
TypeEstampes (Signé à la main)
Année1966
TechniqueLithographie
SupportPapier
StyleModerne
EncadréNon encadré
Dimensions88 cm x 60 cm (h x b)
SignéSigné à la main
Tirage130/190
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Litho van Jacob Zekveld. Afmetingen blad: H88cm x 60cm. Afmetingen voorstelling:H61.5cm x 49cm. Het werk is rechts onderaan, met potlood gesigneerd door de kunstenaar. Uitgegeven door Prent 190. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Jacob Zekveld (Rotterdam, 22 maart 1945 – aldaar, juni 2002) was een Nederlands schilder, (pen)tekenaar, graficus en collagist.
Leven en werk
Zekveld kwam uit een koopmansfamilie, hij was een zoon van Jacob Zekveld (1910-1973) en Adriana Staleman (1907-1980). Hij volgde twee jaar een opleiding aan de Haagse Vrije Academie, maar vormde grotendeels zichzelf. Hij wordt met onder anderen Woody van Amen, Gustave Asselbergs, Daan van Golden, Wim Gijzen en Reinier Lucassen gerekend tot de kunstenaars van de Nieuwe figuratie; hij schilderde en tekende dieren, mensen en sprookjestaferelen in een popartstijl. Hij maakte daarnaast collages, litho's en zeefdrukken. Kunstcriticus Piet Begeer omschreef Zekveld als "een hartstochtelijk verteller en dan tegelijkertijd naïef en geraffineerd" en schreef over diens werk: "De kunst van Zekveld is een verhalende kunst. De onderwerpen zijn ontleend aan het dagelijks gebeuren, aan gemengde berichten in de krant, aan sprookjes en typische historische gebeurtenissen. Ze worden op argeloze, opvallend persoonlijke wijze verteld met een humoristische inslag; een satirisch element komt net niet aan de orde, ook daar niet waar het toch min of meer te verwachten zou zijn."
Zekveld debuteerde in 1962 met een expositie van schilderijen en grafiek bij Kriterion in Rotterdam. In 1965 exposeerde hij met Van Amen, Lucassen en Gijzen bij Galerie Delta van Hans Sonnenberg, waarbij zij werden aangekondigd als de vier wonderkinderen. Sonnenberg pakte de managersrol op en liet de heren vaker in zijn galerie exposeren. Hij hield de openingsrede bij Zekvelds expositie in De Mangelgang in Groningen (1965), waarbij hij Zekveld omschreef als "één van die jongeren, die de nieuwe realiteit van de veranderende wereld schildert. (...) Hij is een creatief ventje, met gekke geintjes. Gelukkig maar, want dat geeft de realiteit, zoals u ook ziet, een nieuwe kleur." In 1967 werd Zekveld met Jacques van der Heijden en Henk Huig uitgenodigd deel te nemen aan de 15e Premio Lissone in Italië. Een jaar later mocht hij -als enige Nederlander- deelnemen aan de Premio Lignano. In 1970 maakte hij met de schrijver Jacobus P. Bos een korte film. Hij illustreerde Bos' uitgaven Niemand is iemands vriend (1972) en Keesje in Nederland (1974).
Zekveld kreeg meerdere prijzen en subsidies toegekend: hij ontving drie maal de Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst (1967, 1968, 1970). Zekveld en Age Klink werden elk met een zilveren medaille onderscheiden bij de Europaprijs voor Schilderkunst van de Stad Oostende (1971). Hij ontving in 1971 een reisbeurs van het ministerie van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk en in 1989 de Werkbeurs Beeldende Kunsten van het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur. Werk van Zekveld is opgenomen in de collecties van onder andere het Museum Boijmans Van Beuningen, Centraal Museum in Utrecht en het Stedelijk Museum Amsterdam.
Jacob Zekveld overleed in juni 2002, hij werd 57 jaar. In 2016 werd bij Galerie Delta de tentoonstelling De Geest van Zekveld gehouden, waarbij Arie van Geest een hommage bracht aan Zekveld.ÉtatTrès bon

GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Se clôture dans 7j 18h 7m 27s
Mise à prix€ 45
Frais de commission : 15%
Enchérir Enchérir
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve à's-Gravenzande,  Les Pays-Bas
EnvoiUniquement en Europe
Détails de la vente
Heure de début21-3-2023 à 16:49
Heure de fin31-3-2023 à 19:36
Attention : si une enchère est placée dans les 5 dernières minutes, la vente sera prolongée de 5 minutes.

Pas encore enregistré(e) ?
En créant un compte gratuit, vous pouvez enchérir sur {{numberOfItems}} lots ou mettre vous-même un lot en vente aux enchères.