Hugo Kaagman - Screen printing: Tile composition - 1999

Buy Hugo Kaagman - Zeefdruk: Tegelcompositie - 1999? Bid from 49!
Buy Hugo Kaagman - Zeefdruk: Tegelcompositie - 1999? Bid from 49!Buy Hugo Kaagman - Zeefdruk: Tegelcompositie - 1999? Bid from 49!Buy Hugo Kaagman - Zeefdruk: Tegelcompositie - 1999? Bid from 49!Buy Hugo Kaagman - Zeefdruk: Tegelcompositie - 1999? Bid from 49!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Hugo Kaagman (1955)
Type of artwork Prints (signed)
Year 1999
Technique Silkscreen
Support Paper
Style Modern
Framed Not framed
Dimensions 50 x 50 cm (h x w)
Signed Hand signed
Edition 30/40
Translated with Google Translate. Original text show .
Zeefdruk van Hugo Kaagman. Jaar: 1999. Oplage: 30/40. Afmetingen blad: H50 x b50cm. Afmetingen voorstelling: H40 x b40cm. Het werk is rechts onderin en links onderin gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag worden gegarandeerd.

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Hugo Kaagman (Haarlem, 1 maart 1955) is een Amsterdams kunstenaar.

Loopbaan
Kaagman studeerde van 1973 tot 1976 sociale geografie aan de Universiteit van Amsterdam. Aan het eind van de jaren zeventig maakte hij deel uit van een creatieve groep binnen de Amsterdamse punk- en kraakbeweging. Hij was samen met vriendin Diana Ozon en graffitikunstenaar Dr. Rat een van de oprichters van het fanzine de Koekrant en de punkclub DDT666. De kraakpanden in de Sarphatistraat, waarin Kaagman woonde, werden door hem in een zebramotief geschilderd en stonden sindsdien bekend als de Zebrapanden. Kaagman was eind jaren zeventig, en ook in het begin van de jaren tachtig actief als graffitikunstenaar. Op de muren van het Rijksmuseum spoot hij destijds met verf zijn eigen versie van het Melkmeisje van Vermeer.

In 1983 kreeg hij van de gemeente Amsterdam zijn eerste officiële opdracht: het maken van een graffitikunstwerk op een wand bij de voorlopige Waterloopleinmarkt. Verschillende reizen naar Marokko en Senegal beïnvloedden zijn werk en er verschenen oosterse decoratiepatronen in. Hij wist dit op een creatieve manier te vermengen met Oud-Hollandse ambachtelijke kunst en maakte daarna driftig gebruik van het Delfts blauw, door hem enigszins spottend 'Shocking Blue' genoemd.

In 1993 kreeg hij een grote opdracht van de luchthaven Schiphol voor het beschilderen van een 65 meter lange wand. Hierna volgden talloze andere grote opdrachten, zoals het maken van een muurschildering voor het nieuwe Nederlandse consulaat in Sint-Petersburg (in 1998). Ook maakte hij ontwerpen voor negentien vliegtuigen van British Airways. Tot de belangrijkste opdrachten van de laatste jaren horen de muurschilderingen in het nieuwbouwproject De Meridiaan in Almere (Buiten) uit 2005 en de Stadshaard in Enschede, door NRC Handelsblad uitgeroepen tot het lelijkste gebouw van Nederland. In 2018 beschilderde hij een gehele wand van het gebouw Gerard Doustraat 156 te Amsterdam (Van Cuyp tot Dou). Ook het gebouwtje Hemonystraat 4 werd door hem beschilderd. Het Zebramotief kwam terug in de beschildering (rondom) van een frietkraam op de Albert Cuypmarkt. Hij leverde voorts materiaal voor het filiaal Pancakes aan 't IJ.

In 2020 maakte hij voor de tentoonstelling Benedictio IV: mighty echo of the Amazone rainforest – revelations of the Guianas in Delft een Amazone muurschildering, een symbiose tussen het cultureel erfgoed van Delft en het Zuid-Amerikaanse regenwoud.

Kaagmans werk is een mengeling van het westerse, het niet-westerse, het burgerlijke, het ambachtelijke en het moderne, avant-gardistische, spottend en kritisch en tegelijkertijd met respect voor het artistieke aspect van het ambachtelijke werk

Condition
ConditionVery good
Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: 's-gravenzande, The Netherlands
ShipmentParcel post
PriceUp to 10 kg.
Within The Netherlands €13.50
To Belgium €21.95
To Germany €21.95
Within EU €21.95
Worldwide €55.00
ExtraIn case of a purchase price above € 500.- you will have to pay an additional fee of (maximum) € 7.50 for extra shipping insurance

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information .

Hugo Kaagman (1955) 

Dutch Dutch All items from this artist (2)

Added by  Tokkel
Member since 2014
1233 sold items
All items from this seller (46)
50 cm
50 cm