Joan Gardy Artigas - Sunset in Singapore

Buy Joan Gardy Artigas - Scene de la vie courante? Bid from 45!
Buy Joan Gardy Artigas - Scene de la vie courante? Bid from 45!Buy Joan Gardy Artigas - Scene de la vie courante? Bid from 45!Buy Joan Gardy Artigas - Scene de la vie courante? Bid from 45!Buy Joan Gardy Artigas - Scene de la vie courante? Bid from 45!Buy Joan Gardy Artigas - Scene de la vie courante? Bid from 45!Buy Joan Gardy Artigas - Scene de la vie courante? Bid from 45!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Joan Gardy Artigas (1938)
Type of artworkPrints (signed)
Period1945 to 1999
TechniqueLithograph
SupportPaper
FramedNot framed
Dimensions60 x 76 cm (h x w)
SignedHand signed
Edition30/80
Translated with Google Translate. Original text show .
Kleurenlitho jaren 80 op stevig papier, handgesigneerd en genummerd: 30/80.
Formaat afbeelding = formaat papier.

JOAN GARDY ARTIGAS (°1938) is de zoon van Josep Llorens Artigas, de favoriete keramist van Picasso en Miró.  Artigas groeide op omringd door zowel de kunst als de kunstenaars die een revolutie teweegbrachten in de twintigste-eeuwse kunst. Als tiener werd hij Miró’s assistent en verliet enkele jaren later Spanje om te ontsnappen aan het onderdrukkende Franco-regime om te proberen een onafhankelijke artistieke identiteit te vestigen. Na een periode als student aan de Ecole des Beaux Arts in Parijs, raakte hij bevriend met de beeldhouwer Alberto Giacometti en opende hij een keramiekatelier in Parijs, waar hij samenwerkte met Georges Braques en Marc Chagall.
Toen zijn vader te zwak werd om te werken, riep Miró hem terug naar Spanje en een twintigjarig partnerschap volgde. De vruchten van deze samenwerking zijn te zien in grote keramische muurschilderingen en sculpturen over de hele wereld, waaronder keramische muurschilderingen voor Harvard University, UNESCO (Parijs), Foundation Maeght (St. Paul), de Wereldtentoonstelling van 1970 in Osaka, de luchthaven van Barcelona, de Kunsthaus in Zürich, het Haack Museum (Ludwigshafen), IBM Headquarters (Barcelona) en een keramische muurschildering van 60 meter voor het Palais des Expositions et des Congres de Madrid. Hij en Miró werkten ook samen aan een keramische sculptuur van 22 meter voor een fontein in Barcelona.
Artigas begon halverwege de jaren zestig met het tentoonstellen van zijn eigen kleinere keramische en bronzen sculpturen in Frankrijk en Spanje en begon met het maken van litho's en etsen in 1968. Hij heeft een aantal opdrachten gehad voor grote openbare sculpturen (in brons, keramiek en beton) in Europa , Japan en de VS en heeft shows gehad in veel Europese, Japanse en Amerikaanse galerijen en musea. Een grote overzichtstentoonstelling van zijn werken in alle media werd gehouden in het Tecla Sala Centre Cultural in Barcelona in 1996. Spaightwood Galleries gaf hem zijn eerste Amerikaanse eenmansshow in 1982.
Hij was een gastkunstenaar aan de Universiteit van Wisconsin-Madison en de Universiteit van Nebraska-Lincoln. Hij is lid van het bestuur van de Stichting Miro in Barcelona en is directeur van de Fundació Tallers Josep Llorens Artigas in Gallifa, Spanje, die hij in 1989 oprichtte ter nagedachtenis aan zijn vader en om een plek te bieden waar kunstenaars uit alle delen van de wereld naartoe komen om samen te werken voor een periode van maximaal zes maanden.


I generally ship with DHL. The stated shipping costs include packaging materials; depending on the item, a sturdy cardboard shipping tube or flat cardboard (for smaller works).
In exceptional cases, collection is possible for buyers from the immediate area.

Condition
ConditionVery good
Shipment
ShipmentParcel post
PriceUp to 2 kg.
Within The Netherlands €9.00
To Belgium €14.00
To Germany €14.00
Within EU €17.50

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Starting bid €45
Buyer's premium: 15%
Bid Bid
Pick upNo, not possible
LocationOudorp NH,  The Netherlands
Auction details
Start time14-4-2024 at 15:29
End time27-4-2024 at 15:37
Please note: if a bid is made in the last 5 minutes, the auction will be extended by 5 minutes.