Joe Andoe - Joe Andoe: Bruin paard limited edition 4 van 4 - Sold

Buy Joe Andoe: Bruin paard limited edition 4 van 4? Bid from 429!
This item has been sold Show item
Prints (signed)

Log in or register to view the yield

Sell a similar item in auction
Buy Joe Andoe: Bruin paard limited edition 4 van 4? Bid from 429!
Buy Joe Andoe: Bruin paard limited edition 4 van 4? Bid from 429!Buy Joe Andoe: Bruin paard limited edition 4 van 4? Bid from 429!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Joe Andoe (1955)
Type of artworkPrints (signed)
Period1945 to 1999
SignedHand signed
Translated with Google Translate. Original text show .

Prachtig groot werk van Joe Andoe. afmeting 132 x 113 cm

gesigneerd handtekening en 4 van 4 

info mbt zijn werkwijze:

Hoewel Andoe tegenwoordig ook actief is als schrijver, is hij vooral bekend om zijn werk van olieverf. Zijn vrij minimalistische schilderijen bestaan meestal uit slechts één of twee kleuren. Dit zijn voornamelijk aardtonen, zwart en wit. De kunstenaar creëert zijn werk door verf op het canvas aan te brengen, de lijnen van zijn onderwerp in de verf te snijden en vervolgens de overige natte verf weer van het doek af te vegen. Zo blijft een enigszins grove textuur achter op het canvas. In combinatie met de donkere, al opgedroogde, verf van de achtergrond vormt dit vervolgens een duidelijke weergave van het af te beelden materiaal. Het is een contrasterend spel tussen licht en donker, waarin Andoe zegt op zoek te zijn naar het terugbrengen van de beelden tot hun zogenaamde blauwdruk.

Hoewel de onderwerpen zelf sterk verwant zijn aan de Amerikaanse jeugd, doet de melancholische stijl en het spookachtige effect van de door Andoe gebruikte verftechniek denken aan Europese symbolisten als Edvard Munch.

Het werk van Andoe is vertegenwoordigd in verschillende privé- en publieke collecties. Zijn schilderijen worden tentoongesteld in musea door heel de Verenigde Staten en maken onder andere deel uit van de vaste collectie van het Metropolitan Museum of Art en het Museum of Modern Art in New York, het Museum of Fine Arts te Boston en het Museum of Contemporary Art San Diego. Daarnaast is zijn kunst geëxposeerd geweest in onder meer Japan, Duitsland en Frankrijk.

Shipment
ShipmentDue to its size or fragility, it is not possible to send this item via regular mail

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Log in or register to view the yield

Pick upYes, possible
Auction details
Start time27-8-2014 at 14:42
End time10-9-2014 at 14:42
Bids (1)
Log in or register to view the bidding history