Peter de Leeuwe - Absurdist small edition (5/40) Etching/Aquatint "running out of time for a quickie"

Buy Peter de Leeuwe - Absurdistische kleine oplage (5/40) Ets/Aquatint "tijdnood bij vluggertje"? Bid from 28!
Buy Peter de Leeuwe - Absurdistische kleine oplage (5/40) Ets/Aquatint "tijdnood bij vluggertje"? Bid from 28!Buy Peter de Leeuwe - Absurdistische kleine oplage (5/40) Ets/Aquatint "tijdnood bij vluggertje"? Bid from 28!Buy Peter de Leeuwe - Absurdistische kleine oplage (5/40) Ets/Aquatint "tijdnood bij vluggertje"? Bid from 28!Buy Peter de Leeuwe - Absurdistische kleine oplage (5/40) Ets/Aquatint "tijdnood bij vluggertje"? Bid from 28!Buy Peter de Leeuwe - Absurdistische kleine oplage (5/40) Ets/Aquatint "tijdnood bij vluggertje"? Bid from 28!Buy Peter de Leeuwe - Absurdistische kleine oplage (5/40) Ets/Aquatint "tijdnood bij vluggertje"? Bid from 28!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Peter de Leeuwe (1942)
TypePrints (signed)
Period1945 to 1999
TechniqueEtching/Aquatint
SupportHandmade Paper
FramedNot framed
Dimensions25 x 50 cm (h x w)
SignedHand signed
Edition40
Translated with Google Translate. Original text show .
  • Peter de Leeuwe (Den Haag, 1 mei 1942) is een Nederlands beeldend kunstenaar.

Leven en werk
De Leeuwe groeide op in een gezin met communistische ouders in Den Haag. Zijn tekening Vrede, die hij maakte toen hij acht jaar oud was, werd gepubliceerd in "De Waarheid" van 3 februari 1951. Hij werd opgeleid aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij was een leerling van Dirk Bus. Hij is vanaf 1965 werkzaam als beeldhouwer en vanaf 1972 ook als kunstschilder. In 1966 ontving hij de Jacob Marisprijs voor zijn beeldhouwwerk. In 1967 kreeg hij de aanmoedigingsprijs van het Buys van Hultenfonds. Voor 1981 maakt hij reizen naar politieke brandhaarden in de wereld zoals Zuid-Afrika en Cuba en legde daarna in aquarellen en schilderijen de spanningen in die samenlevingen vast. De Leeuwe is lid van het kunstenaarsgenootschap Pulchri in Den Haag. Hij vestigde zich als beeldend kunstenaar in Amsterdam. Over zijn woonwijk maakte hij onder meer een serie schilderijen onder de titel Hommage aan de Plantage. Als schaker maakte De Leeuwe diverse werken, die geïnspireerd zijn op het schaakspel, onder andere het beeld Alice en de Koning, dat is geplaatst voor het centrum voor denksporten in Bunschoten-Spakenburg. Ander werk van hem heeft betrekking op de natuur in Spanje. Werk van De Leeuwe is opgenomen in de collecties van het Gemeentemuseum Den Haag en het Bonnefantenmuseum.

Condition
ConditionGood
Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: Purmerend, The Netherlands
ShipmentParcel post
PriceUp to 2 kg.
Within The Netherlands €7.00
To Belgium €15.00
To Germany €15.00
Within Europe €17.50
Worldwide €20.00

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Auction details
Start time1-10-2023 at 20:50
End time8-10-2023 at 22:31
Starting bid €28
Buyer's premium: 15%
Pick upYes, possible
LocationPurmerend,  The Netherlands