Henk Bellaard - Paysage urbain

AcheterHenk Bellaard - Stadsgezicht? Enchérissez de 100!
AcheterHenk Bellaard - Stadsgezicht? Enchérissez de 100!AcheterHenk Bellaard - Stadsgezicht? Enchérissez de 100!AcheterHenk Bellaard - Stadsgezicht? Enchérissez de 100!AcheterHenk Bellaard - Stadsgezicht? Enchérissez de 100!AcheterHenk Bellaard - Stadsgezicht? Enchérissez de 100!AcheterHenk Bellaard - Stadsgezicht? Enchérissez de 100!AcheterHenk Bellaard - Stadsgezicht? Enchérissez de 100!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Henk Bellaard (1896-1975)
Type d'œuvre d'artDessins / Aquarelles
Période1945 à 1999
TechniqueTechniques mixtes
SupportPapier
SujetPaysage urbain
EncadréEncadré
Dimensions38 x 26 cm (h x l)
incl. cadre52 x 41 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Prachtig werk uit de jaren 50/60 van kunstenaar en Artibus leraar Henk Bellaard. Vlot getekend met potlood en krijt gevat in een nette lijst en passe-partout. 

Henk Bellaard begon zijn werkzaamheden als decoratie schilder voor bedrijven. Zo maakte hij decoraties voor de firma R.R. Bruijnen te Rotterdam, vervaardigde tekeningen voor de Caran d'Ache fabrieken te Genéve en ontwierp toeristische prenten van Holland voor Damall in Texas (VS) en Ken Ross te Alberta (Canada). In 1939 verzorgde hij, in samenwerking met enige andere schilders, de decoraties voor de optocht ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Nederlandse Spoorwegen. Voor de Philips-fabrieken te Eindhoven maakte hij een diorama. Daarnaast werkte hij voor de Koninklijke Fabriek Inventum, het reclamebureau Hypsos en de firma Abee.

Henk Bellaard werd in 1947 benoemd tot leraar aan de Vrije Academie Artibus, maar was al sinds 14 april 1943 als leraar werkzaam bij het Stichts Genootschap Artibus. Hij was ondermeer leraar van Frans Ruwel, Rien Goené en vele tijdgenoten.

Provenance: Nederlandse privé collectie 
Periode: eind jaren 50

Gedurende de veiling is het werk op afspraak te bezichtigen in het centrum van Utrecht.
État
ÉtatBon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Utrecht, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 10 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 10,00 €
Vers la Belgique 24,50 €
Vers l'Allemagne 24,50 €
Au sein de l'Europe 30,00 €
Vers le monde entier 65,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Henk Bellaard (1896-1975) 

Néerlandais Néerlandais Tous les lots de cet artiste (2)

Mis en vente par  ArtandDesignonline
Membre depuis 2011
234 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (17)
41 cm
52 cm
26 cm
38 cm