Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"

AcheterJoseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"? Enchérissez de 34!
AcheterJoseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"? Enchérissez de 34!AcheterJoseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"? Enchérissez de 34!AcheterJoseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"? Enchérissez de 34!AcheterJoseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"? Enchérissez de 34!AcheterJoseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"? Enchérissez de 34!AcheterJoseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"? Enchérissez de 34!
Mettre un lot similaire en vente
  • Description
  • Joseph Pennell (1860-1926)
TypeEstampes (Signé à la main)
Année1904
TechniqueLithographie
SupportPapier
EncadréPasse-partout uniquement
Dimensions29 x 21 cm (h x l)
Passe-partout50 x 35 cm (h x l)
SignéSigné à la main
Traduit avec Google Translate. Texte original afficher .
Originele voor de wereldtentoonstelling in  1900 door de bekende Amerikaanse graficus Joseph Pennell (1860-1926) gemaakte Lithografie op papier "Parijs in ochtendstemming". De Lithografie verkeert in goede conditie en is aan de onderzijde met potlood gesigneerd en getiteld. Afmetingen (bladmaat) 29x20cm. (HxB)
De Lithografie is in passe partout geplaatst - totale afmetingen 50x35cm. 


Joseph Pennell werd geboren in Philadelphia, en studeerde er eerst, maar net als zijn landgenoot en vriend, James McNeill Whistler, ging hij daarna naar Europa en maakte zijn thuis in Londen. Joseph Pennell had vele etsen die historische bezienswaardigheden in de stad Philadelphia afgebeeld. Zijn ets van Wakefield- Fisher's Lane werd opgericht in 1882. Dit was het herenhuis van William Logan Fisher dat stond tot 1985. Het zou zijn gelegen op de hoek van Ogontz en Lindley Avenues in de buurt van La Salle University St. Basil Court. Hij produceerde talrijke boeken (velen van hen in samenwerking met zijn vrouw, Elizabeth Robins Pennell), maar zijn belangrijkste onderscheiding is als originele etser en lithograaf, en in het bijzonder als illustrator. Hun nauwe kennismaking met Whistler leidde de Pennells om een biografie van die kunstenaar te ondernemen in 1906, en, na een aantal geschillen met zijn executeur op het recht om zijn brieven te gebruiken, het boek werd gepubliceerd in 1908.

Hij gaf les aan de Slade School of Art. Hij won een gouden medaille op de Exposition Universelle (1900) en de Louisiana Purchase Exposition in 1904.


Pennell bezocht San Francisco in maart 1912, waar hij een reeks zogenaamde "gemeentelijke onderwerpen" ondernam. Deze werden tentoongesteld in december 1912 in "de prestigieuze galerie van Vickery, Atkins & Torrey", volgens Mary Millman en Dave Bohn, auteurs van The Master of Line: John W. Winkler, American Etcher , (Capra Press: Santa Barbara, CA, 1994). Het is mogelijk dat Pennell's bezoek geïnspireerd San Francisco printmakers Robert Harshe en Pedro Lemos, samen met beeldhouwer Ralph Stackpole en schilder Gottardo Piazzoni, aan de California Society of Etchers gevonden in 1912, nu de California Society of Printmakers.

Pennell deed de poster voor de vierde Liberty Loans campagne van 1918. Het toonde de ingang aan de Haven van New York City van New York onder lucht en zeebombardement, met New York in vlammen en het Vrijheidsbeeld gedeeltelijk vernietigd, haar hoofd en haar afwaaien van gloed weg. Hij gaf les aan de Art Students League van New York. (bron: Wikipedia.org)
État
ÉtatBon
Expédition
Retrait sur place L'œuvre peut être récupérée sur place. En tant qu'acheteur, vous devez apporter vos propres matériaux d'emballage. L'emplacement est : Purmerend, Les Pays-Bas
EnvoiColis postal
PrixJusqu'à 2 kg.
A l'intérieur de : Les Pays-Bas 7,00 €
Vers la Belgique 15,00 €
Vers l'Allemagne 15,00 €
Au sein de l'Europe 17,50 €
Vers le monde entier 20,00 €

Garantie
GarantieEn mettant le lot en vente, j'accepte les conditions de garantie telles qu'elles s'appliquent sur Kunstveiling en ce qui concerne l'exactitude de la description du lot mis aux enchères

Le vendeur assume l'entière responsabilité de ce lot. Kunstveiling ne fait que fournir la plate-forme pour cette transaction, à finaliser directement avec le vendeur. Plus d'informations.

Joseph Pennell (1860-1926)

américain américain Tous les lots de cet artiste (1)

Mis en vente par  Artpointamsterdam
Membre depuis 2013
3774 lots vendus
Tous les lots de ce vendeur (120)
35 cm
50 cm
21 cm
29 cm
Détails de la vente
Heure de début29-5-2023 à 9:05
Heure de fin4-6-2023 à 22:11
Mise à prix 34 €
Frais de commission: 15%
Retrait sur placeOui, c'est possible
Le lot se trouve àPurmerend,  Les Pays-Bas