Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"

Buy Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"? Bid from 34!
Buy Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"? Bid from 34!Buy Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"? Bid from 34!Buy Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"? Bid from 34!Buy Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"? Bid from 34!Buy Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"? Bid from 34!Buy Joseph Pennell - Amerikaanse tekenaar en graficus - gesigneerde Lithografie "Parijs aan Seine"? Bid from 34!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Joseph Pennell (1860-1926)
TypePrints (signed)
Year1904
TechniqueLithograph
SupportPaper
FramedOnly in Passe-partout
Dimensions29 x 21 cm (h x w)
Passe-partout50 x 35 cm (h x w)
SignedHand signed
Translated with Google Translate. Original text show .
Originele voor de wereldtentoonstelling in  1900 door de bekende Amerikaanse graficus Joseph Pennell (1860-1926) gemaakte Lithografie op papier "Parijs in ochtendstemming". De Lithografie verkeert in goede conditie en is aan de onderzijde met potlood gesigneerd en getiteld. Afmetingen (bladmaat) 29x20cm. (HxB)
De Lithografie is in passe partout geplaatst - totale afmetingen 50x35cm. 


Joseph Pennell werd geboren in Philadelphia, en studeerde er eerst, maar net als zijn landgenoot en vriend, James McNeill Whistler, ging hij daarna naar Europa en maakte zijn thuis in Londen. Joseph Pennell had vele etsen die historische bezienswaardigheden in de stad Philadelphia afgebeeld. Zijn ets van Wakefield- Fisher's Lane werd opgericht in 1882. Dit was het herenhuis van William Logan Fisher dat stond tot 1985. Het zou zijn gelegen op de hoek van Ogontz en Lindley Avenues in de buurt van La Salle University St. Basil Court. Hij produceerde talrijke boeken (velen van hen in samenwerking met zijn vrouw, Elizabeth Robins Pennell), maar zijn belangrijkste onderscheiding is als originele etser en lithograaf, en in het bijzonder als illustrator. Hun nauwe kennismaking met Whistler leidde de Pennells om een biografie van die kunstenaar te ondernemen in 1906, en, na een aantal geschillen met zijn executeur op het recht om zijn brieven te gebruiken, het boek werd gepubliceerd in 1908.

Hij gaf les aan de Slade School of Art. Hij won een gouden medaille op de Exposition Universelle (1900) en de Louisiana Purchase Exposition in 1904.


Pennell bezocht San Francisco in maart 1912, waar hij een reeks zogenaamde "gemeentelijke onderwerpen" ondernam. Deze werden tentoongesteld in december 1912 in "de prestigieuze galerie van Vickery, Atkins & Torrey", volgens Mary Millman en Dave Bohn, auteurs van The Master of Line: John W. Winkler, American Etcher , (Capra Press: Santa Barbara, CA, 1994). Het is mogelijk dat Pennell's bezoek geïnspireerd San Francisco printmakers Robert Harshe en Pedro Lemos, samen met beeldhouwer Ralph Stackpole en schilder Gottardo Piazzoni, aan de California Society of Etchers gevonden in 1912, nu de California Society of Printmakers.

Pennell deed de poster voor de vierde Liberty Loans campagne van 1918. Het toonde de ingang aan de Haven van New York City van New York onder lucht en zeebombardement, met New York in vlammen en het Vrijheidsbeeld gedeeltelijk vernietigd, haar hoofd en haar afwaaien van gloed weg. Hij gaf les aan de Art Students League van New York. (bron: Wikipedia.org)
Condition
ConditionGood
Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: Purmerend, The Netherlands
ShipmentParcel post
PriceUp to 2 kg.
Within The Netherlands €7.00
To Belgium €15.00
To Germany €15.00
Within Europe €17.50
Worldwide €20.00

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.

Joseph Pennell (1860-1926)

American American All items from this artist (1)

Added by  Artpointamsterdam
Member since 2013
3774 sold items
All items from this seller (120)
35 cm
50 cm
21 cm
29 cm
Auction details
Start time29-5-2023 at 9:05
End time4-6-2023 at 22:11
Starting bid €34
Buyer's premium: 15%
Pick upYes, possible
LocationPurmerend,  The Netherlands