Jan van der Zee - Woodcut: The Crucifixion of Christ and His Disciples

Buy Jan van der Zee - Houtsnede: De kruisiging van Christus en zijn discipelen? Bid from 175!
Buy Jan van der Zee - Houtsnede: De kruisiging van Christus en zijn discipelen? Bid from 175!Buy Jan van der Zee - Houtsnede: De kruisiging van Christus en zijn discipelen? Bid from 175!Buy Jan van der Zee - Houtsnede: De kruisiging van Christus en zijn discipelen? Bid from 175!Buy Jan van der Zee - Houtsnede: De kruisiging van Christus en zijn discipelen? Bid from 175!
Sell a similar item in auction
  • Description
  • Jan van der Zee (1898-1988)
Type of artworkPrints (signed)
Period1945 to 1999
TechniqueWood/Linocut
SupportPaper
StyleModern
SubjectAbstract
FramedNot framed
Dimensions44 x 30.5 cm (h x w)
SignedHand signed
EditionEigen druk
Translated with Google Translate. Original text show .
Houtsnede op papier van Jan van der Zee. Voorstelling van de kruisiging van Christus en zijn discipelen. Afmetingen blad: H32 x b24.5cm. Afmetingen voorstelling: H15 x b12cm. Het werk is, rechts onderaan met potlood, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Verzenden/ophalen:
Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. Jan van der Zee (Leeuwarden, 16 februari 1898 - Groningen, 15 december 1988) was een Nederlandse schilder en monumentaal kunstenaar.

Leven en werk
Jan van der Zee tekende van kind af aan. Zijn tekenleraar aan de HBS in Leeuwarden bracht hem in contact met Jan Mankes, bij wie hij enige tijd tekenlessen volgde. Van der Zee volgde een opleiding aan Academie Minerva (1919-1922) in Groningen, waar hij les kreeg van onder andere F.H. Bach en Willem Valk. Van der Zee schilderde (gouache, olieverf) en aquarelleerde landschappen, portretten, stillevens en stadsgezichten. Hij maakte daarnaast grafische kunst in de vorm van lino- en houtsnedes. Van der Zee behoorde tot de vroege Nederlandse constructivisten. Hoewel hij binnen het figuratieve werk zijn onderwerpen abstraheerde, werden ze nooit echt abstract.

In 1922 richtte hij met Wobbe Alkema en Johann Faber het reclamebureau Atelier Voor Artistieke Reclame (AVAR) op, ze huurden atelierruimte aan de Noorderstationsstraat in Groningen. Van der Zee was lid van De Ploeg (1923-1948), vervolgens van Het Narrenschip. In 1958 was hij mede-oprichter van de Groninger schildersgroep Nu. In 1965 ontving hij de Culturele prijs van de provincie Groningen. In 1986 hielden het Fries Museum en het Groninger Museum een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk.

Van der Zee was niet alleen als kunstschilder actief, maar maakte ook monumentaal werk. Voorbeelden zijn de trap bij de Naberpassage aan de Grote Markt (1975, verwijderd in 2013) en de mozaïekmuur (1960) voor de pabo aan de Verzetstrijderslaan. Voor de Martinikerk maakte hij een aantal glas in loodramen.


Condition
ConditionVery good
In very good condition
Shipment
Pick up The work can be picked up on location. As a buyer you must bring your own packaging materials. The location is: 's-gravenzande, The Netherlands
ShipmentParcel post
Price> 10KG or bigger than 1.00 x 0.50 meter
Within The Netherlands €17.50
To Belgium €28.95
To Germany €28.95
Within EU €28.95
Worldwide €65.00
ExtraIn case of a purchase price above € 500.- you will have to pay an additional fee of (maximum) € 7.50 for extra shipping insurance

Guarantee
GuaranteeBy putting the item up for auction, I agree with the Terms of Guarantee as they are applicable at Kunstveiling regarding the accuracy of the description of the item

The seller takes full responsibility for this item. Kunstveiling only provides the platform to facilitate this transaction, which has to be settled directly with the seller. More information.