1. Home
  2. >
  3. info
  4. >
  5. Kunst Taxeren

Kunst Taxeren

Kunst taxeren

Wilt u een kunstwerk verkopen, maar weet u niet hoeveel het waard is? Of bent u in het bezit van een bijzonder schilderij of verzameling uit een erfenis of nalatenschap? Wat is een reëel openingsbod om uw kans op een succesvolle veiling zo groot mogelijk te maken? Met die vraag kunt u terecht bij onze gespecialiseerde Veilingmeesters voor een vrijblijvende kunst taxatie. Op deze pagina leest u hoe u uw schilderij, beeld, zeefdruk of ander kunst- of designobject gratis en vrijblijvend kunt laten taxeren.

Met welke objecten kan ik bij Kunstveiling terecht?

De expertise van onze Veilingmeesters ligt bij klassieke, moderne en hedendaagse kunst en design. Wilt u uw moderne schilderij laten taxeren? Of wenst u een waardeschatting van een bronzen beeld? Laat het ons via onderstaande stappen weten! U kunt bij ons geen taxatie aanvragen voor antiek, etnografica en aziatica.

Let op: wilt u een (bedrijfs-)collectie of meer dan 10 kunstwerken laten taxeren? Dan kunt u ook de collectie laten veilen via de Ontzamelservice! U wordt dan volledig ontzorgd. Bekijk voor meer informatie de pagina 'Ontzamelen'.

In 3 stappen een online kunst taxatie via uw persoonlijke account

Let op: Voor het indienen van een taxatieverzoek en het plaatsen van items in de online veiling is een account noodzakelijk. Hier maakt u eenvoudig een account aan.

• Stap 1 — Maak duidelijke en scherpe foto’s van uw item

Om een goede inschatting van het werk te kunnen maken ontvangen wij graag van u scherpe en duidelijke foto’s van het gehele item (voorzijde), signatuur, eventueel oplagenummer en bij een taxatie van schilderijen ook een foto van de achterkant. Fotografeer ook merktekens, herkomstetiketten of andere bijzonderheden.

• Stap 2 — Noteer informatie over het item

Graag ontvangen wij zo veel mogelijk informatie over uw schilderij, zoals de afmetingen, de techniek en de drager. U zult hier in het taxatieformulier naar gevraagd worden. Betreft het bijvoorbeeld een olieverfschilderij op paneel of op doek? Daarnaast ontvangen wij graag aanvullende informatie over de herkomst van het schilderij en overige documentatie, zoals een aankoopbewijs of eerdere taxaties. Hoe meer informatie, hoe beter de Veilingmeesters met uw aanvraag aan de slag kunnen voor de taxatie van uw schilderij.

• Stap 3 — Dien uw taxatieverzoek in via uw persoonlijke account

Via het online taxatieformulier dient u eenvoudig uw taxatieverzoek in. Uw verzoeken vindt u in "Mijn Kunstveiling" terug. Zodra uw taxatieverzoek is behandeld door de veilingmeesters ontvangt u bericht.

U kunt hier uw taxatieverzoek startenHoe wordt de waarde van mijn kunstwerk bepaald?

Een object kan verschillende soorten ‘waarden’ hebben. Bijvoorbeeld een verzekeringswaarde, nieuwwaarde, emotionele waarde of veilingwaarde. Bij het taxeren van uw kunst richten onze Veilingmeesters zich uitsluitend op de veilingwaarde van het object. Dat wil zeggen, een reële waarde die u als opbrengst kunt verwachten wanneer u het object ter veiling aan zou bieden. Bij hun inschatting baseren de Veilingmeesters zich onder andere op (recente) veilingopbrengsten van vergelijkbare kunstwerken, maar houden ze ook rekening met de specifieke kenmerken van uw object, zoals formaat, de conditie en de herkomst.

Uw kunst laten taxeren is gratis en vrijblijvend

Aan taxaties van individuele kunstwerken zijn geen kosten verbonden. U kunt dus gratis en vrijblijvend een taxatieverzoek indienen. Daarbij gaan wij er van uit dat het voornemen bestaat de getaxeerde objecten ter veiling via Kunstveiling aan te bieden. Wij taxeren geen kunstwerken, collecties of boedels voor de verzekering, of anderszins.

Bekijk ook