1. Home
  2. >
  3. info
  4. >
  5. Schilderij taxeren

Schilderij taxeren

Schilderij taxeren

Bent u nieuwsgierig naar de waarde van het schilderij dat u bezit en wilt u uw schilderij graag laten taxeren? Overweegt u het schilderij te verkopen, maar heeft u geen idee aan wat voor bedrag u moet denken? Neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende taxatie van uw schilderij. Onze veilingmeesters helpen u graag met een realistische waardeschatting. Hieronder leest u meer over het laten taxeren van uw schilderijen.

Online taxatie van uw schilderij

Een online verzoek tot het taxeren van uw schilderij kunt u volgens onderstaande drie stappen indienen. Wij nemen uw aanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling. Binnen acht werkdagen ontvangt u van ons een e-mail met een schatting van de waarde van uw schilderij. Aan deze indicatie kunnen geen rechten worden ontleend en wij brengen geen taxatierapport uit.

Stap 1: scherpe en duidelijke foto’s van uw schilderij
Zorg dat u over duidelijke en scherpe foto’s van uw schilderij beschikt voor een zo goed mogelijke taxatie van uw schilderij. Graag ontvangen wij foto’s van zowel de voorkant als de achterkant van het schilderij, alsook een foto van het signatuur. Het signatuur vindt u meestal rechts- of linksonder in het beeld. Is de achterzijde voorzien van stickers, labels of andere relevante informatie? Ook daar ontvangen wij dan graag een detailfoto van.

Stap 2: informatie over het schilderij
Graag ontvangen wij zo veel mogelijk informatie over uw schilderij, zoals de afmetingen, de techniek en de drager. Betreft het bijvoorbeeld een olieverfschilderij op paneel of op doek? Daarnaast ontvangen wij graag aanvullende informatie over de herkomst van het schilderij en overige documentatie, zoals een aankoopbewijs of eerdere taxaties. Hoe meer informatie, hoe beter de veilingmeesters met uw aanvraag aan de slag kunnen voor de taxatie van uw schilderij.

Stap 3: stuur de foto’s en informatie toe per e-mail
Stel een e-mailbericht op aan taxatie@kunstveiling.nl met daarin de foto’s en de omschrijving van uw schilderij. Direct na verzending ontvangt u een automatische ontvangstbevestiging. Heeft u na acht werkdagen geen reactie ontvangen? Controleer dan nogmaals of uw aanvraag voor de taxatie van uw schilderij compleet is en voldoet aan de voorwaarden.
Kunstveiling taxeert schilderijen, sculpturen design, grafiek en andere kunstvoorwerpen, zowel modernn als klassiek. U kunt bij ons geen taxatie aanvragen voor antiek, etnografica en aziatica.
Komt u liever bij ons langs op locatie voor een schilderij taxatie? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom uw schilderij laten taxeren?

Een kunstwerk verkopen via een veiling vereist allereerst een realistisch openingsbod. Maar wat is een realistisch openings- of startbod? Voor een reële inschatting van de veilingwaarde van uw schilderij kijken onze Veilingmeesters onder meer naar (recente) opbrengsten van vergelijkbare schilderijen op veilingen. Daarnaast wordt gekeken naar de specifieke kenmerken van het schilderij, zoals de maker, het formaat, conditie en herkomst. Aarzel niet om een gratis en vrijblijvende online taxatie van uw schilderij aan te vragen, en vergroot de kans op een succesvolle verkoop!

Let op: voor taxatie van meer dan tien schilderijen of andere kunstobjecten vragen wij u eerst contact met ons op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Bent u geïnteresseerd in onze ontzameldienst, waarbij wij de verkoop van uw kunst geheel voor u uit handen nemen? Kijk dan voor meer informatie op de pagina ‘ontzamelservice’.

Gratis en vrijblijvend uw schilderij laten taxeren.

Er zijn geen kosten verbonden aan het online laten taxeren van uw schilderij door onze gespecialiseerde veilingmeesters. Een taxatie van uw schilderij is dus altijd gratis en vrijblijvend. Wij gaan ervan uit dat u wel het voornemen heeft om het schilderij ter veiling aan te bieden op Kunstveiling. Wij voeren geen taxaties uit met het oog op de verzekering. Wij taxeren graag uw schilderij, of dat nu gaat om een klassiek olieverfschilderij op paneel of een moderne abstracte compositie op doek!

Bekijk ook

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.