Allaert van Everdingen - Twee etsen, één met mezzotint

Allaert van Everdingen - Twee etsen, één met mezzotint kopen? Bied vanaf 75!
Allaert van Everdingen - Twee etsen, één met mezzotint kopen? Bied vanaf 75!Allaert van Everdingen - Twee etsen, één met mezzotint kopen? Bied vanaf 75!Allaert van Everdingen - Twee etsen, één met mezzotint kopen? Bied vanaf 75!Allaert van Everdingen - Twee etsen, één met mezzotint kopen? Bied vanaf 75!Allaert van Everdingen - Twee etsen, één met mezzotint kopen? Bied vanaf 75!Allaert van Everdingen - Twee etsen, één met mezzotint kopen? Bied vanaf 75!Allaert van Everdingen - Twee etsen, één met mezzotint kopen? Bied vanaf 75!Allaert van Everdingen - Twee etsen, één met mezzotint kopen? Bied vanaf 75!Allaert van Everdingen - Twee etsen, één met mezzotint kopen? Bied vanaf 75!Allaert van Everdingen - Twee etsen, één met mezzotint kopen? Bied vanaf 75!Allaert van Everdingen - Twee etsen, één met mezzotint kopen? Bied vanaf 75!Allaert van Everdingen - Twee etsen, één met mezzotint kopen? Bied vanaf 75!Allaert van Everdingen - Twee etsen, één met mezzotint kopen? Bied vanaf 75!Allaert van Everdingen - Twee etsen, één met mezzotint kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Allaert van Everdingen (1621-1675)
Type kunstwerkPrenten & Uitgaves
Periode< 1800
TechniekEts/Aquatint
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen14 x 18 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Allaert van Everdingen 1621-1675
Twee etsen, één met mezzotint
1. Avondlandschap: de grote rots boven de rivier (=Hollstein, Dutuit 31-5). Opmerkelijke ets met een aantal bijzondere lichteffecten. Met mezzotint, zeer zeldzaam in het werk van Van Everdingen. Ondanks de duisternis zijn de activiteiten op de voorgrond, het huis op de oever en het bootje in het fjord goed te onderscheiden. De signatuur ave, bij Van Everdingen meestal onderaan in het beeld, is onzichtbaar, mogelijk opgenomen in de vele donkere lijnen. Mezzotint is toegepast in de lucht en het water van het fjord op de achtergrond. Formaat beeld 10 x 13 cm, 2 à 3 mm tot de persrand, daarbuiten nog papiermarge van 10 à 12 mm. Tussen contourlijn en persrand iets vlekkerig vanuit de druk, verder geheel schoon en gaaf, zowel voor- als achterzijde.
2. De drie dragers (=Hollstein, Dutuit 86-2). Iets grotere ets dan uit de meeste series van Van Everdingen: afbeelding 12,3 x 15,7 cm, daarbuiten persrand en gemiddeld 1 cm marge. Iets lichte afdruk, in de bovenste helft weinig contrast. Grijze vlek linksboven (vanuit de druk?). Aan de achterzijde zeer klein bruin puntje dat ook in het beeld linksboven zichtbaar is. Rechtsboven onbedoelde inktstipjes vanuit de druk.
Zie de foto’s met tegenlicht voor de beoordeling van papier en datering.
Conditie
ConditieGoed
Zie de beschrijving van de etsen
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amstelveen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 25,00
Wereldwijd € 40,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd19-4-2024 om 17:33
Eindtijd3-5-2024 om 20:52
Openingsbod € 75
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAMSTELVEEN,  Nederland