• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Cas Oorthuys - Foto

Cas Oorthuys - Foto kopen? Bied vanaf 69!
Cas Oorthuys - Foto kopen? Bied vanaf 69!Cas Oorthuys - Foto kopen? Bied vanaf 69!Cas Oorthuys - Foto kopen? Bied vanaf 69!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Cas Oorthuys (1908-1975)
TypeFotografie
Periode1945 t/m 1999
TechniekSilverprint (Klassieke Foto)
StijlModern
OnderwerpArchitectuur
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen20 cm x 25.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Foto van Cas Oorthuys. Afmetingen foto: H20 x b25.5cm. Achterop is de foto voorzien van een atelier stempel. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.Verzenden: onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Cas Oorthuys (1908-1975) heeft altijd veel en vrijwel aan een stuk door gefotografeerd. Hij is eigenlijk nooit zonder toestel de deur uitgegaan. Meestal met twee tot drie camera’s om zijn nek, en soms meer. Uiteindelijk laat hij een archief van bijna een half miljoen foto’s achter. Zoals landschapsschilders uit de zeventiende eeuw eeuwenlang het beeld van Nederland bepaalden, doet Cas Oorthuys dat met zijn fotografie: met veel wind en water, imposante wolkenluchten en een open, opgeruimd landschap.
Cas Oorthuys gaat niets uit de weg. Met gevaar voor eigen leven blijft hij tijdens de Tweede Wereldoorlog in het geheim fotograferen. Zijn portret van een uitgehongerde vrouw met een stukje brood groeit uit tot het icoon van de hongerwinter. Na de oorlog richt hij zijn camera op de wederopbouw, waarin hij als geen ander de sfeer van optimisme en hard werken weet te vangen. Er is weer licht, lucht en ruimte. Dit zie je letterlijk terug in zijn fotografie. Ook reist hij in deze periode de hele wereld rond. Zijn foto’s betekenen in die tijd voor veel Nederlanders een eerste kennismaking met steden over de grens.
Thuis is Amsterdam, waar hij met zijn gezin aan de Amstel heeft gewoond. De naam ‘Cas Oorthuys’ staat voor een geolied familiebedrijf, waar fotografie op een vanzelfsprekende manier deel van het gezinsleven uitmaakt: zijn vrouw Lydia onderhoudt het archief van bijna een half miljoen foto’s en zijn jongste zoon Frank speelt met zijn speelgoedbootjes in het water van de spoelbakken. De tentoonstelling Dit is Cas geeft een bijzondere inkijk in het reilen en zeilen van het bedrijf Oorthuys.


ConditieGoed

In goede staat

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Cas Oorthuys (1908-1975)

NederlandsNederlandsAlle items van deze kunstenaar (2)
Geplaatst door  KiewitKunstonder100euro
FA. (30)

Lid sinds 2014
892 verkochte items
Alle items van deze verkoper (330)
Pinterest
25.5 cm
20 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:13-09-2022 om 11:10
Eindtijd:23-09-2022 om 20:25
Openingsbod € 69
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.