Chris Beekman - Landschap met houten schuur

Chris Beekman - Landschap met houten schuur kopen? Bied vanaf 680!
Chris Beekman - Landschap met houten schuur kopen? Bied vanaf 680!Chris Beekman - Landschap met houten schuur kopen? Bied vanaf 680!Chris Beekman - Landschap met houten schuur kopen? Bied vanaf 680!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Chris Beekman (1887-1964)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Jaartal1903
TechniekPotlood
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen20.5 x 26 cm (h x b)
Incl. lijst36 x 46 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Een zeer vroege potloodtekening van Beekman, omgeving Den Haag, toen hij nog realistisch te werk ging. 

Rechtsonder gesigneerd en gedateerd 1903. Beekman was toen 16 jaar oud!


Chris Beekman trad in 1900 in dienst bij de Haagsche Plateelbakkerij Rozenburg. Daar ontmoette hij Louis Soonius met wie hij een hechte, doch korte, vriendschap aanging. Zij werkten nauw samen, ook buiten Rozenburg om. Dat blijkt uit het feit dat Beekman samen met Aris Knikker en Louis Soonius een atelier aan de Noorderbeekdwarsstraat huurde in Den Haag. Samen met andere studenten gingen ze in de weekenden naar buiten om te tekenen. Een voorbeeld van zo'n tekening is het werk hierboven. In 1909 nam Beekman ontslag bij Rozenburg en keerde hij zijn, ietwat traditionele, vrienden de rug toe om het pad van de abstractie te verkennen. Onder invloed van het socialisme en De Stijl sloeg hij het pad in van de moderne kunst en ging hij experimenteren met de verschillende -ismen van zijn tijd. Soortgelijke tekeningen zijn in de collectie opgenomen van het Kunstmuseum Den Haag.

In goede staat, met sporen van foxing. De foto's maken onderdeel uit van de beschrijving. Bekijk de foto's om zelf tot een oordeel te komen.
Conditie
ConditieGoed
Sporen van foxing, papier ietwat vergeeld door ouderdom. Bekijk de foto's goed om zelf tot een oordeel te komen.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Haarlem, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd16-12-2023 om 22:17
Eindtijd26-12-2023 om 22:36
Openingsbod € 680
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHaarlem,  Nederland